Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Spiegel: Παρατείνεται το lockdown και γίνεται πιο αυστηρό σε περιοχές με έξαρση των κρουσμάτων

Spiegel: Παρατείνεται το lockdown και γίνεται πιο αυστηρό σε περιοχές με έξαρση των κρουσμάτων

Σφίγγει ακόμη περισσότερο ο κλοιός των μέτρων κατά του κορονοϊού στη Γερμανία, καθώς η κατάσταση μοιάζει ανεξέλεγκτη, με τις προβλέψεις για το άμεσο μέλλον να είναι εφιαλτικές.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Spiegel, επικαλούμενο το σχέδιο ψηφίσματος που συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, το lockdown όχι μόνο παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, αλλά γίνεται ακόμη αυστηρότερο στις πιο επιβαρυμένες περιοχές.

Συγκεκριμένα -και πάντα σύμφωνα με το Spiegel- αποφασίστηκε να λαμβάνονται επιπλέον μέτρα στις περιοχές που τα κρούσματα ξεπερνούν τα 200 ανά 100.000 κατοίκους. Ένα από τα μέτρα που καταγράφεται στο ψήφισμα για αυτές τις περιοχές, είναι να περιορίζεται η ακτίνα κίνησης στα 15 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας του κάθε πολίτη. Οι εξαιρέσεις από αυτό το μέτρο σχεδόν εκμηδενίζονται και αφορούν μόνο πολύ σοβαρούς λόγους.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την προειδοποίηση του προέδρου του Ινστιτούτου Ρόμπερ Κοχ που παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας στην Γερμανία, τα κρούσματα του κορονοϊού ενδέχεται να εκτιναχθούν μέχρι τον Μάιο ή το αργότερο τον Ιούνιο στον εφιαλτικό αριθμό των 10.000.000, εφόσον δεν τηρείται το μέτρο της κοινωνικής απόστασης του ενάμιση μέτρου.

Πηγή: Der Spiegel

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις