Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Στα τάρταρα η δημοτικότητα του Ολάντ

Στα τάρταρα η δημοτικότητα του Ολάντ

Η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου Ολάντ έφθασε σε νέο χαμηλό επίπεδο ρεκόρ σε δημοσκόπηση του IFOP.

Νέο χαμηλό ρεκόρ, στο 20%, έκανε η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ όμως οι Γάλλοι πιστεύουν πως ούτε η συντηρητική ούτε η ακροδεξιά αντιπολίτευση θα τα κατάφερνε καλύτερα αν ήταν στην εξουσία, έδειξαν δύο δημοσκοπήσεις του ινστιτούτου IFOP.

Μία δημοσκόπηση του IFOP, η οποία δημοσιεύεται από την εφημερίδα “Λε Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς”, έδειξε πτώση τριών μονάδων από τον Οκτώβριο, όταν ο Ολάντ εμφανιζόταν ως ο λιγότερο δημοφιλής γάλλος πρόεδρος σε μια δημοσκόπηση της BVA, με ποσοστό δημοτικότητας 26%.

Είναι το χαμηλότερο ποσοστό από το 1958

Το Δεκέμβριο του 1991, η δημοτικότητα του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Μιτεράν είχε πέσει στο 22% ενώ το χαμηλότερο επίπεδο εκείνης του συντηρητικού προκατόχου του Ολάντ, του Νικολά Σαρκοζί, ήταν το 28% που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο του 2011 σε δημοσκοπήσεις του IFOP.

Μια δεύτερη δημοσκόπηση του IFOP, η οποία πραγματοποιήθηκε επίσης στα μέσα Νοεμβρίου, έδειξε πως οι περισσότεροι Γάλλοι δεν πιστεύουν ότι η αντιπολίτευση θα έκανε καλύτερη δουλειά. Μόνον 25% των 1.003 προσώπων που ερωτήθηκαν είπαν πως πιστεύουν ότι το συντηρητικό κόμμα UMP θα τα κατάφερνε καλύτερα και μόνο 19% είπαν πως θα τα κατάφερνε καλύτερα το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο.

Το 55% είπε πως το UMP δεν θα τα πήγαινε ούτε καλύτερα ούτε χειρότερα και το 19% πως το UMP θα τα πήγαινε χειρότερα.

Η “Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς” σχολιάζει πως οι απαντήσεις στη δημοσκόπηση δείχνουν πως οι Γάλλοι, εκτός του ότι αισθάνονται απελπισμένοι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, είναι δυσαρεστημένοι και από την αναποφασιστικότητα που εμφανίζει η ηγεσία του Ολάντ.

Πολλοί ερωτηθέντες, προσθέτει η εφημερίδα, επικαλέσθηκαν το χειρισμό από τον Ολάντ της υπόθεσης μιας μετανάστριας μαθήτριας που απελάθηκε. Έπειτα από εβδομάδες εντατικής κάλυψης της υπόθεσης από τα μέσα ενημέρωσης, η συμβιβαστική προσφορά του Ολάντ –που επικρίθηκε απ’ όλες τις πλευρές– ήταν να επιτρέψει στην έφηβη μαθήτρια να επιστρέψει στη Γαλλία, αλλά χωρίς την οικογένειά της.

Διαβάστε

Δείτε τη Μέρκελ με τον Ολάντ να παίρνουν αγκαλιά πρωινό – ΦΩΤΟ

Συνάντηση Σαμαρά Ολάντ στο Παρίσι

Διαδηλωτές “γιούχαραν” τον Ολάντ

Ο Ολάντ για την εκτέλεση των δυο γάλλων δημοσιογράφων στο Μαλί

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε