Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Στέλνουν τον Κόφι Ανάν να… σώσει τη Συρία

Ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ορίστηκε «κοινός απεσταλμένος» των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία.

Θα έχει την βοήθεια ενός αναπληρωτή, ο οποίος θα προέρχεται από αραβική χώρα, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση του Μπαν Κι-μουν και του Ναμπίλ αλ-Αράμπι, επικεφαλής του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου.

Ο Κόφι Ανάν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του με στόχο να τερματιστούν οι βιαιότητες και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία και θα προωθήσει μια ειρηνική λύση στην συριακή κρίση, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Θα έχει «ευρείες διαβουλεύσεις στη Συρία και εκτός αυτής με όλους τις ενδιαφερόμενες πλευρές για να σταματήσουν οι βιαιότητες και η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα».

Επίσης, θα πρέπει να συμβάλει στην εξεύρεση ειρηνικής και ολοκληρωμένης λύσης στην κρίση που θα ανταποκρίνεται στις δημοκρατικές επιθυμίες του συριακού λαού, μέσω ενός πολιτικού διαλόγου ανάμεσα στην κυβέρνηση της χώρας και την συριακή αντιπολίτευση, στο σύνολό της.

Ο Ανάν είχε εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή του στην εκστρατεία των δυτικών κατά του Μουαμάρ Καντάφι και ίσως αυτός να είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που επιλέχθηκε για τη θέση του ειδικού μεσολαβητή. Το θέμα όμως είναι αν θα τον στηρίξουν Ρωσία και Κίνα. Γιατί αν δεν το κάνουν, ίσως ο Άσαντ να μη δεχτεί να συζητήσει μαζί του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκλονιστικό βίντεο από Συρία! – Η σωτηρία ενός παιδιού από ελεύθερους σκοπευτές!

Συρία: Η έκκληση της τραυματισμένης Γαλλίδας δημοσιογράφου για βοήθεια – ΒΙΝΤΕΟ

Συρία: Εκτέλεσαν 13 μέλη οικογένειας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε