Τρίτη, 21 Μαΐ
23oC Αθήνα

Στη “σκιά” του τρόμου η Βοστόνη – Ο Ομπάμα στηρίζει τις έρευνες του FBI – Χαροπαλεύουν 17 τραυματίες

Στη “σκιά” του τρόμου η Βοστόνη – Ο Ομπάμα στηρίζει τις έρευνες του FBI – Χαροπαλεύουν 17 τραυματίες

– Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στη Βοστόνη
– Δεν βρέθηκε άλλος εκρηκτικός μηχανισμός
-“Θα βρούμε ποιοι έβλαψαν τους πολίτες μας’, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
-Ένα 9χρονο κορίτσι που έχασε το πόδι του αναμέσα στους σοβαρά τραυματισμένους
-Το Ιράν καταδικάζει την αιματηρή επίθεση

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας λήφθηκαν λίγες ώρες μετά τις δυο εκρήξεις που έγιναν κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης. Έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους της πόλης και ειδικά στους σταθμούς του μετρό, όπου γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι στις αποσκευές των επιβατών.

Περίπου 20 ώρες μετά την τραγωδία, ο Μπάρακ Ομπάμα τόνισε στο διάγγελμά του ότι συνεχίζονται οι έρευνες του FBI και διαβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι θα βρεθούν οι δράστες.

“Πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιος το έκανε, αν πρόκειται για εγχώρια ή ξένη οργάνωση ή ατομική ενέργεια και γιατί το έκανε. Θα βρούμε ποιος έβλαψε τους πολίτες μας. Ξέρουμε το εξής: Οι Αμερικανοί πολίτες αρνούνται να πέσουν θύματα τρομοκρατίας”. Και κατέληξε: “Τώρα είναι η ώρα να θυμόμαστε ότι όλοι θα παίξουμε ρόλο στις έρευνες. Αν δείτε κάτι ύποπτο, μιληστε!”.

Από την πλευρά του, ο πράκτορας του FBI, Ρικ Ντελόριε, ο οποίος ηγείται της έρευνας,τόνισε: “Έχουμε ήδη λάβει πάρα πολλές πληροφορίες. Μελετούμε έναν μεγάλο αριθμό ενδείξεων και υποθέσεων. Δεν είμαι ενήμερος για απειλές πριν το Μαραθώνιο”, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε τη δέσμευση ακόμη και για μια “παγκόσμια” έρευνα αν χρειαστεί.

Στο μεταξύ, αξιωματούχος του FBI, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι: “Δεν γνωρίζουμε για άλλες απειλές στην Βοστόνη”. “Οι έρευνες συνεχίζονται σε διάφορα σημεία της πόλης, αλλά δεν είναι γνωστό να υπάρχουν άλλες απειλές”, σημείωσε ο πράκτορας του FBI Ρικ Ντελόριε.

Οι αστυνομικές αρχές ζήτησαν κατά την συνέντευξη αυτή Τύπου από τους κατοίκους της Βοστόνης να τις προμηθεύσουν με “οποιαδήποτε φωτογραφία ή βίντεο” το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει στην έρευνα.

Νωρίτερα, και το Ιράν καταδίκασε “απερίφραστα” την επίθεση αυτή, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
“Το Ιράν καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονία Αμερικανών πολιτών στην Βοστόνη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ, λέγοντας ότι η επίθεση αυτή αποτελεί “πηγή ανησυχίας”.
“Κανένας σε καμία περίσταση δεν πρέπει να υποστηρίζει την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό, είτε είναι στις ΗΠΑ είτε στην Μέση Ανατολή”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θρήνος έξω από το σπίτι του 8χρονου Μάρτιν που σκοτώθηκε στην Βοστόνη! – ΦΩΤΟ

Σαμαράς σε Ομπάμα: “Αποτρόπαια πράξη” η φονική επίθεση στη Βοστόνη

Αυτός είναι ο θρυλικός Ελληνοκύπριος που κέρδισε τον μαραθώνιο της Βοστόνης το 1946

Αυτός είναι ο 8χρονος που έχασε την ζωή του περιμένοντας τον πατέρα του να τερματίσει!

“Η τρομοκρατία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί” – Τι δήλωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για τη Βοστόνη

Ποιος ευθύνεται για το μακελειό στη Βοστόνη;

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε