Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Super Bowl: Δεν το σκέφτηκα, απλά το έκανα, λέει ο πολίτης που ακινητοποίησε έναν ύποπτο – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Super Bowl: Δεν το σκέφτηκα, απλά το έκανα, λέει ο πολίτης που ακινητοποίησε έναν ύποπτο – Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Reuters

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τα όσα συνέβησαν τα επόμενα λεπτά των πυροβολισμών στο Κάνσας Σίτι στο Μιζούρι των ΗΠΑ, που έλαβε χώρα στο τέλος της παρέλασης για τους εορτασμούς των Kansas City Chiefs για το Super Bowl, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 

Ο 46χρονος Πολ Κοντρέρας είναι ένας από τους πολίτες που δεν δίστασε να ακινητοποιήσει έναν ύποπτο κατά την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε στο τέλος της παρέλασης στο Κάνσας για το Super Bowl. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε έχοντας στο πλευρό του την 23χρονη κόρη του Αλίσα, που ήταν μαζί του στην παρέλαση και τράβηξε βίντεο με την σύλληψη, περιέγραψε τις στιγμές.

Όπως είπε ο Κοντρέρας στην Έριν Μπέρνετ του CNN, είδε κάποιον να κινείται «προς την αντίθετη κατεύθυνση» και άκουσε κάποιον να φωνάζει για να τον σταματήσει.

Βλέποντας τον άνδρα να κατευθύνεται προς το μέρος του ο 46χρονος πήδηξε πάνω του για να τον σταματήσει.

«Ένας τύπος φώναζε, “σταματήστε τον, πιάστε τον” αλλά ο ίδιος έτρεχε πολύ αργά».

«Δεν το σκέφτηκα. Ήταν απλώς μια αντίδραση», είπε ο Κοντρέρας.

 

Το βίντεο δείχνει την αστυνομία να φτάνει στο σημείο και να περνά χειροπέδες στο άτομο, το οποίο ήταν στο έδαφος.

«Πάλευε όλη την ώρα», είπε ο Κοντρέρας στο CNN. «Και εμείς παλεύαμε για να τον κρατήσουμε κάτω».

Δεν είναι σαφές εάν το άτομο που ακινητοποίησε ο Κοντρέρας ήταν ένα από τα τρία άτομα που η αστυνομία του Κάνσας είπε ότι συνελήφθησαν μετά τον πυροβολισμό, σύμφωνα με το CNN. 

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω»

Ο Μάνι Αμπάρκα, πρώην ταμίας συμβουλίου του Κάνσας Σίτι, δήλωσε στη Λόρα Κόουτς του CNN ότι ο ίδιος και η 5χρονη κόρη του είχαν φύγει από τον χώρο της κεντρικής σκηνής όταν άκουσαν κραυγές και είδαν μια πλημμύρα ανθρώπων να τρέχουν προς το μέρος τους.

«Ο κόσμος έλεγε “όπλα, αστυνομία, τρέξτε”», είπε.

Στη συνέχεια πήρε αμέσως την κόρη του και κατέφυγε σε ένα κοντινό εστιατόριο μαζί με παίκτες, ιδιοκτήτες, μέλη της οικογένειας των Kansas City Chiefs και τον προπονητή των Chiefs Άντι Ρέιντ.

Η Μάντισον Αντέρες, 24 ετών, δήλωσε στο CNN ότι βρισκόταν στην εκδήλωση με τον αδελφό και τη μητέρα της όταν άκουσαν κάτι που στην αρχή νόμιζαν ότι ήταν πυροτεχνήματα.

«Έχει όπλο! Έχει όπλο!», φώναξε τότε κάποιος, πριν ξεκινήσει ένας δεύτερος γύρος πυροτεχνημάτων, αυτή τη φορά σημαντικά πιο δυνατά. «Τότε ήταν που ξέσπασε όλο το χάος».

Η Αντέρες έπεσε στο έδαφος όταν όλοι άρχισαν να τρέχουν.

«Ένιωσα ότι θα πέθαινα, ένιωσα σαν εύκολος στόχος και ότι θα με πυροβολούσαν», είπε.

Στη συνέχεια η Αντέρες σηκώθηκε και έτρεξε με τον αδελφό της και τη μητέρα της σε μια βιτρίνα, όπου συνωστίζονταν περίπου 10 άλλοι άνθρωποι, είπε. Σε εκείνο το σημείο, είπε ότι είδε τις αστυνομικές δυνάμεις να φτάνουν στο σημείο.

Ο δήμαρχος του Κάνσας Σίτι Κουίντον Λούκας δήλωσε ότι βρισκόταν στον σταθμό Union Station όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί.

«Ήμουν μέσα στον σταθμό Union Station, ακούσαμε κάτι, αρκετοί από εμάς αρχίσαμε να τρέχουμε και βλέπω ένα ρεύμα αστυνομικών να πηγαίνει ακριβώς προς την άλλη κατεύθυνση, με όπλα στα χέρια», δήλωσε.

«Απλοί άνθρωποι ανταποκρίθηκαν αμέσως. Μακάρι όμως να ζούσαμε σε έναν κόσμο όπου δεν θα χρειαζόταν να το κάνουν αυτό».

Πληροφορίες από CNN

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις