Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Θα ταριχεύσουν τον Τσάβες και θα τον βάλουν σε… μουσείο!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS

Μετά τον Χο Τσι Μινχ, τον Λένιν, τον Στάλιν, το Μάο, ο Ούγκο Τσάβες. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θα ταριχευθεί και η σορός του θα τοποθετηθεί στο στρατιωτικό μουσείο της χώρας.

Η κηδεία του 58χρονου ηγέτη της Βενεζουέλας θα γίνει σήμερα, παρουσία εκατοντάδων ηγετών κρατών και κυβερνήσεων. Μετά την κηδεία, το σώμα του Τσάβες «θα ταριχευτεί και θα τοποθετηθεί στην αιωνιότητα, στο στρατιωτικό μουσείο» όπως δήλωσε ο εκτελών χρέη προέδρου της χώρας Νίκολα Μαντούρο.

«Έχει αποφασιστεί το σώμα του Κομαντάντε να ταριχευτεί έτσι ώστε να παραμένει αιώνια στη θέα των ανθρώπων σε ένα μουσείο», είπε ο άνθρωπος που ο ίδιος ο Τσάβες έχρισε διάδοχό του.

Η κίνηση αυτή που θυμίζει τη μεταθανάτια μεταχείριση των κομμουνιστών ηγετών Λένιν, Στάλιν και Μάο θα βοηθήσει να διατηρηθεί ζωντανό το πνεύμα της σοσιαλιστικής επανάστασης.

«Το σώμα του προέδρου Τσάβες θα ταριχευτεί όπως του Χο Τσι Μινχ, όπως του Λένιν, του Μαό και άλλων μεγάλων επαναστατών του αιώνα » συμπλήρωσε ο Μαντούρο που ανέφερε επίσης ότι η σορός μετά την κηδεία που θα γίνει την Παρασκευή, θα εκτεθεί στο κοινό για «τουλάχιστον επτά ημέρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιος θα είναι ο διάδοχος του Τσάβες;

Οδυρμός πάνω από τη σορό του Τσάβες – ΦΩΤΟ

Τα τελευταία λόγια του Τσάβες: Δε θέλω να πεθάνω, μη μ’ αφήσετε να πεθάνω!

Αχαϊα: Η άγνωστη πρόταση στον Ούγκο Τσάβες για επίσκεψη στην Πάτρα…

Επτά ώρες στους δρόμους του Καράκας η σορός του Τσάβες! (ΦΩΤΟ)

Η σορός του Τσάβες στους δρόμους του Καράκας! – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε