Τετάρτη, 8 Μαΐ
21oC Αθήνα

Θρίλερ στην Κένυα: 59 οι νεκροί, κρατούνται ακόμη όμηροι στο εμπορικό κέντρο

Θρίλερ στην Κένυα: 59 οι νεκροί, κρατούνται ακόμη όμηροι στο εμπορικό κέντρο

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι σοκαριστικές. Η τρομοκρατική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι της Κένυας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο απολογισμός τραγικός: 59 νεκροί, πάνω από 200 οι τραυματίες.

Άνθρωποι τρομοκρατημένοι να προσπαθούν να ξεφύγουν. Πυροβολισμοί. Τρόμος, πανικός και νεκροί. Παντού. Ο στρατός και οι ειδικές δυνάμεις της Κένυας έφτασαν στο σημείο αλλά μέχρι τότε οι Σομαλοί ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Σεμπάμπ είχαν σκοτώσει δεκάδες. Ανάμεσα στα θύματα και παιδιά.




Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν στη Daily Mail σκηνές πανικού. Πως οι δράστες ζήτησαν από τους Μουσουλμάνους να φύγουν και τα θύματά τους ήταν κυρίως λευκοί. Στο συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο, άλλωστε, συχνάζουν δυτικοί που μένουν στην Κένυα.



Η οργάνωση Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή. Είχε προειδοποιήσει, είπαν τα μέλη της, με επιθέσεις στην Κένυα αν η κυβέρνηση της χώρας δεν απέσυρε τα στρατεύματά της από τη Σομαλία.




Το θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στο εμπορικό κέντρο υπάρχουν ακόμη όμηροι. Οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το εμπορικό κέντρο, αλλά οι Σομαλοί ισλαμιστές φέρονται να έχουν ακόμη ένα μέρος του υπό τον έλεγχό του.

Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ntv οι στρατιώτες έχουν καταλάβει τον πρώτο και τον δεύτερο έλεγχο του συγκροτήματος και οι Σομαλοί ισλαμιστές της οργάνωσης περιορίστηκαν στους δύο τελευταίους ορόφους. Νωρίτερα ωστόσο, πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας υποστήριξε ότι οι δύο τελευταίοι όροφοι έχουν “ασφαλιστεί” και ότι οι δράστες κρύβονται σε άλλα σημεία.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτογραφίες ΣΟΚ από τη σφαγή σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι

Κένυα: Μακελειό σε εμπορικό κέντρο – Κρατούν ομήρους

Κένυα: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο με 4 τραυματίες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε