Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Την οργή της Μέρκελ για τις φωτογραφίες με μαγιό «σβήνει» νέα δημοσκόπηση

Την οργή της Μέρκελ για τις φωτογραφίες με μαγιό «σβήνει» νέα δημοσκόπηση

Έξαλλη φέρεται να είναι η Άνγκελα Μέρκελ για τις φωτογραφίες της με μαγιό, από τις διακοπές της στην Ιταλία, που έκαναν το γύρο του κόσμου μέσω των ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Η καγκελάριος της Γερμανίας πέρασε την εβδομάδα του Πάσχα των Καθολικών στο νησάκι Ισκια, έξω από τη Νάπολη, ένα μέρος που συνηθίζει να περνά τις διακοπές της με τον σύζυγό της. Αυτή τη φορά, το ζευγάρι συνόδευαν ο γιος και τα παιδιά από τον πρώτο γάμο του συζύγου της Άνγκελα Μέρκελ.

Ήταν τέτοια η οργή της Μέρκελ για τις φωτογραφίες από τις ιδιωτικές της στιγμές, που μέχρι και η καγκελαρία αντέδρασε έντονα. «Μπορείτε να φανταστείτε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χαλαρώσει κάποιος όταν κάνει διακοπές και έχει την αίσθηση ότι ένας φωτογραφικός φακός παραμονεύει σε κάθε γωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ευτυχώς για την Άνγκελα Μέρκελ την οργή της έρχεται να μετριάσει μια νέα δημοσκόπηση που τη δίνει ψήφο εμπιστοσύνης από το 68% των Γερμανών! Η καγκελάριος, είναι η πιο δημοφιλής πολιτικός, σύμφωνα με έρευνα που έκανε η Infratest dimap, για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD.

Ακολουθούν ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με 63%, η πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χανελόρε Κραφτ (SPD) και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, με 54%. Ο υποψήφιος Καγκελάριος του SPD Πέερ Στάινμπρουκ συγκεντρώνει μόλις το 32% της αποδοχής των ερωτώμενων, ενώ τελευταίος στην κατάταξη είναι ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ με 18%.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, οι Χριστιανοδημοκράτες ενισχύονται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες και φθάνουν το 41%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες χάνουν μία μονάδα και περιορίζονται στο 27%.

Ανάλογες απώλειες καταγράφει η δημοσκοπική δύναμη και των Πρασίνων που βρίσκονται στο 14%, ενώ η Αριστερά παραμένει στο 8% και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, με 4%, μένουν και πάλι κάτω από το εισόδου στην Βουλή (5%).

Επιπλέον, εάν η επιλογή γινόταν μόνο μεταξύ των δύο κεντρικών υποψηφίων, η κα Μέρκελ θα κέρδιζε τον κ. Στάινμπρουκ με 60%, έναντι 25%. Το 48% των Γερμανών επιθυμεί η νέα κυβέρνηση να έχει ως επικεφαλής το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, ενώ υπέρ των Σοσιαλδημοκρατών τάσσεται το 37%.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ιδιαίτερη απήχηση βρίσκει η πρόταση του SPD για επιβολή υψηλότερων φόρων στους πλουσιότερους Γερμανούς. Το 58% θεωρεί το σχέδιο σωστό, ενώ αντίθετη γνώμη εκφράζει το 37%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μέρκελ “πουλάει” ανθρωπιά λόγω εκλογών – ΦΩΤΟ

Μπουρνούζια σε πολλά χρώματα! Η νεα φωτο έκπληξη της Μέρκελ

Μετά τις γυμνές φωτογραφίες η Μέρκελ έβαλε μπουρνούζι – ΦΩΤΟ

Οι Γερμανοί δεν ”βλέπουν” ομοιότητες μεταξύ Μέρκελ και Χίτλερ

H Deutsche Bank ”μαστιγώνει” την Μέρκελ για την Κύπρο!

Μήπως η Γερμανία θέλει πρώτη απ΄ όλους τη διάλυση της ευρωζώνης; Ποιοι ζητούν μάρκο!

Spiegel: Έτσι η Μέρκελ “κλείνει” τους φορολογικούς παραδείσους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε