Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Το Κίεβο δεν βλέπει καμιά πρόοδο στις συνομιλίες για το αέριο με τη Ρωσία

Το Κίεβο δεν βλέπει καμιά πρόοδο στις συνομιλίες για το αέριο με τη Ρωσία

Ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας Γιούρι Προντάν δήλωσε σήμερα ότι το Κίεβο έχει απογοητευθεί από την «έλλειψη μιας εποικοδομητικής προσέγγισης» από μέρους της Ρωσίας στις συνομιλίες για το φυσικό αέριο, για να διευθετηθεί μια διένεξη η οποία ήδη έχει οδηγήσει στην διακοπή των προμηθειών στους Ουκρανούς καταναλωτές.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ είπε νωρίτερα σήμερα πως η Μόσχα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε συνομιλίες για την αποκατάσταση της τροφοδοσίας της Ουκρανίας με αέριο και θα εξετάσει μια μείωση τιμών, που προσφέρει για να εξασφαλίσει την επίτευξη συμφωνίας.

Ο Νόβακ εξήγησε ότι η Ρωσία μπορεί να εφαρμόσει μια αναδρομική έκπτωση 100 δολαρίων ανά 1.000 κυβικά μέτρα, με την τελική τιμή να διαμορφώνεται για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου στα 385 δολάρια/1.000 κυβικά μέτρα.

«Πάλι ακούμε για την τιμή των 385 δολαρίων. . . λόγω της διαγραφής των τελών. Αυτό, όπως φαίνεται ότι νομίζει η Ρωσία, σημαίνει πως η τιμή των 485 δολαρίων είναι δίκαιη, είναι η τιμή της αγοράς. Εμείς νομίζουμε ότι με αυτήν την τιμή γίνεται μια δυσμενής διάκριση σε βάρος μας», ανέφερε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Προντάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από 100 νεκροί φιλορώσοι στην Ουκρανία – Απειλές Ομπάμα: “Έχουμε τα μέσα για να επιβάλουμε κυρώσεις στη Ρωσία”

Σύνοδος κορυφής της ΕΕ το Σάββατο για την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία

Κόλαση στην Ουκρανία! Φεύγει επειγόντως το ελληνικό προξενείο

Ο Ολάντ για Άσαντ, Λιβύη και ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Ουκρανία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε