Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Το γερμανικό σχέδιο για το Brexit – “Αν δώσουμε λάθος μήνυμα θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες”

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Στο μήνυμα που θα δοθεί στους υπόλοιπους λαούς που θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας, στέκεται το γερμανικό σχέδιο για το Brexit που αποκαλύπτει η Handelsblatt.

Το γερμανικό σχέδιο για το Brexit, δίνει στη δημοσιότητα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Πρόκειται για ένα οκτασέλιδο κείμενο με το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης που φέρονται να έχουν εκπονήσει οι Γερμανοί για το Brexit που τελικώς επικράτησε στο γερμανικό δημοψήφισμα.

Η εφημερίδα τονίζει πως οι Γερμανοί θα προσφέρουν μια διαδικασία “εποικοδομητικών διαπραγματεύσεων αποχώρησης” όμως η διαδικασία αποχώρησης θα είναι δύσκολη, κυρίως λόγω της εμπλοκής της Βρετανίας για παράδειγμα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Μετά την περίοδο των δύο ετών η γερμανική κυβέρνηση θα στοχεύσει σε μια συνεργασίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, έτσι ώστε αυτό να αποτελέσει τελικώς μια “συνδεδεμένη χώρα εταίρο”

Σύμφωνα πάντως με το οκτασέλιδο κείμενο η Μεγάλη Βρετανία δεν θα έχει “αυτόματη πρόσβαση στην κοινή αγορά”, υπό τον φόβο να μην παροτρυνθούν άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Αυστρία, η Φινλανδία και η Ολλανδία να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο μια λάθος αντιμετώπιση της Μεγάλης Βρετανίας σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις στην σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει “λάθος κίνητρα” στους άλλους λαούς.

“Η έκταση της τάσης μίμησης θα εξαρτηθεί από την αντιμετώπιση που επιφυλάξει η Ένωση στην Μεγάλη Βρετανία” αναφέρει το γερμανικό έγγραφο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε