Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τουλάχιστον 91 οι νεκροί από τον ανεμοστρόβιλο φονιά στην Οκλαχόμα – 20 παιδιά ανάμεσα στα θύματα – Φόβοι ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί – ΔΕΙΤΕ LIVE

Τουλάχιστον 91 οι νεκροί από τον ανεμοστρόβιλο φονιά στην Οκλαχόμα – 20 παιδιά ανάμεσα στα θύματα – Φόβοι ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί – ΔΕΙΤΕ LIVE

– Καταστράφηκαν ολοσχερώς δυο σχολεία από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου
– Μια μητέρα και το νεογέννητο μωρό της ανάμεσα στους νεκρούς
– Δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά αγνοούνται
– Σε κατάσταση μέγιστης καταστροφής κήρυξε την Οκλαχόμα ο Μπαράκ Ομπάμα
– Απίστευτες εικόνες καταστροφής με σπίτια και αυτοκίνητα κατεστραμμένα
– 200 μίλια την ώρα έφτασαν οι άνεμοι, στο επίπεδο EF4 ο ανεμοστρόβιλος
– Συγκλονιστικές φωτογραφίες και video

Τραγωδία στις μεσοδυτικές πολιτείες, που σαρώνονται από φονικό ανεμοστρόβιλο για δεύτερη μέρα.
Το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου είναι φονικό. Αφήνει πίσω του συντρίμμια και νεκρούς, ανάμεσά τους 20 παιδιά, μαθητές σχολείων. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι νεκροί έχουν φτάσει ήδη τους 91, αλλά δεν αποκλείεται ο τραγικός απολογισμός να αυξηθεί.
Υπάρχουν και πολλοί αγνοούμενοι, καθώς και περισσότεροι από 230 τραυματίες, μεταξύ τους 70 μαθητές των σχολείων που καταστράφηκαν ολοσχερώς.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ 

 

Ο ανεμοστρόβιλος έπληξε τη Δευτέρα το απόγευμα προάστιο της Οκλαχόμα. Κατέστρεψε σπίτια, αυτοκίνητα και δυο δημοτικά σχολεία στο προάστιο Μούρ. Γι’ αυτό και ανάμεσα στους 91 νεκρούς είναι και 20 παιδιά, σύμφωνα με το CNN. Τα περισσότερα θύματα ήταν μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου που κατέρρευσαν από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου.

Οι τοπικές αρχές φοβούνται πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες, αφού δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται στα συντρίμμια.
Σε ένα από τα σχολεία που καταστράφηκαν, οι έρευνες, αν και αρχικά υπήρχε η πληροφορία πως σταμάτησαν για το βράδυ, τελικά συνεχίζονται. Αλλά η εθνοφρουρά που έχει το γενικό πρόσταγμα δεν σχολίασε τις πληροφορίες πως στα συντρίμμια υπάρχουν εγκλωβισμένοι.
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως υπήρχαν φόβοι ότι στα συντρίμμια του δημοτικού σχολείου Plaza Towers είχαν εγκλωβιστεί 24 παιδιά.



Ο ανεμοστρόβιλος έμεινε στο έδαφος 45 λεπτά και είχε ακτίνα τριών χιλιομέτρων. Ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος κατατάσσεται στο επίπεδο EF4, ενώ οι άνεμοι που αναπτύχθηκαν έφτασαν τα 200 μίλια την ώρα.

Σπίτια και επιχειρήσεις αποκολλήθηκαν από τα θεμέλιά τους και αυτοκίνητα πετάχτηκαν στον αέρα σαν παιχνίδια.
Η πόλη Μουρ, με πληθυσμό περίπου 50.000 κατοίκους, έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές. Μεταξύ των κτιρίων που κατέρρευσαν είναι ένα ακόμη δημοτικό σχολείο και ένα νοσοκομείο. Σημαντικές ζημιές υπέστη και το Ιατρικό Κέντρο της Μουρ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την Οκλαχόμα σε κατάσταση “μέγιστης καταστροφής” και διέταξε την παροχή ομοσπονδιακής βοήθειας στους κατοίκους της περιοχής. Η βοήθεια αυτή μπορεί να περιλαμβάνει χρηματική ενίσχυση για προσωρινή στέγαση και επισκευές στα σπίτια που υπέστησαν ζημιές ή βοήθεια για τα ανασφάλιστα ακίνητα.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) επέβαλε προσωρινή απαγόρευση πτήσεων επιτρέποντας μόνο τις πτήσεις των αεροσκαφών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή και ανακοίνωσε ότι η απόφαση ελήφθη ύστερα από αίτημα της τοπικής αστυνομίας που επιθυμεί την απρόσκοπτη αναζήτηση επιζώντων στα συντρίμμια των κτιρίων.

Η Οκλαχόμα ενεργοποίησε την Εθνική Φρουρά, ενώ η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτων Καταστάσεων ενεργοποίησε ομάδες της για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις διάσωσης και να συντονίσουν τις διάφορες υπηρεσίες που μετέχουν στην επιχείρηση.

Χθες, στην περιοχή Σόουνι, ανεμοστρόβιλος παρέσυρε τροχόσπιτα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox.



Την περασμένη Πέμπτη, 10 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το Τέξας προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 6 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων.

Πρόκειται για τον φονικότερο ανεμοστρόβιλο που πλήττει τις ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια, από τότε που σκοτώθηκαν 161 άνθρωποι από ανεμοστρόβιλο που έπληξε το Τζόπλιν του Μισούρι.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκλονιστικό video και φωτό από ανεμοστρόβιλο που σαρώνει την Οκλαχόμα, ένας νεκρός

Δασκάλα δημοτικού παρενοχλούσε τους μαθητές της – Καταδικάστηκε σε 45 χρόνια φυλακή

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε το Τέξας και σκότωσε 6 ανθρώπους

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε το Μπαγκλαντές – Τουλάχιστον 20 νεκροί

Ανεμοστρόβιλος πήρε και… σήκωσε το Μισισίπι! Εντυπωσιακές εικόνες (ΦΩΤΟ, VIDEO)

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε