Σάββατο, 15 Ιουν.
25oC Αθήνα

Τρεις οι νεκροί στην Αίγυπτο – Ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ

Τρεις οι νεκροί στην Αίγυπτο – Ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν σε διαδηλώσεις στην Αίγυπτο. Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας Αμερικανός φωτορεπόρτερ, έχασαν τη ζωή τους.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε υποστηρικτές του προέδρου Μόρσι και σε υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στη διάρκεια διαδηλώσεων που είχαν οργανώσει οι δύο πλευρές, στις οποίες μετείχαν δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι από όλη τη χώρα.

Ο φωτορεπόρτερ υπέκυψε στο τραύμα που υπέστη από μαχαίρι στο στήθος την ώρα που χρησιμοποιούσε την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου κοντά σε γραφείο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του προέδρου Μόρσι, στην Αλεξάνδρεια.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες που πρόκειται να μεταβούν στην Αίγυπτο να αναβάλουν το ταξίδι τους και όσους διαμένουν εκεί, να παραμείνουν σε ύψιστη επαγρύπνηση για την ασφάλειά τους.

Στην πόλη του Πορτ Σάιντ, στη διώρυγα του Σουέζ, ένας αιγύπτιος δημοσιογράφος σκοτώθηκε και πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν άγνωστοι έριξαν εκρηκτικό μηχανισμό εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες.

Οι τρεις αυτοί θάνατοι αυξάνουν σε επτά τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την Τετάρτη όταν βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στη χώρα.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης στις επαρχίες Ντακαλίγια και Μπεχέιρα στο Δέλτα του Νείλου με 130 τραυματίες.
Φωτιά ξέσπασε στην έδρα των γραφείων του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στην Αλεξάνδρεια, όπως και στην Αγκα της επαρχίας Ντακαλίγια.

Ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Μόρσι, του πρώτου ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου, οι τελευταίες αυτές συγκεντρώσεις των αντιπάλων πλευρών μαρτυρούν τον αυξανόμενο διχασμό στη χώρα, ενώ οι συγκρούσεις προκαλούν ανησυχίες για επέκταση των ταραχών.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, από τους οποίους προέρχεται ο πρόεδρος Μόρσι, προειδοποίησαν χθες την αντιπολίτευση ότι δεν θα επιτρέψουν “πραξικόπημα” εναντίον του προέδρου, δύο ημέρες πριν από τη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Κυριακής στην οποία οι διαδηλωτές θα ζητήσουν πρόωρες προεδρικές εκλογές.

Διαβάστε

Αμερικανός δημοσιογράφος νεκρός στις συγκρούσεις στην Αλεξάνδρεια

Αναβρασμός σε όλη την Αίγυπτο! – Έφτασαν τους 4 οι νεκροί

Αίγυπτος: Νεκροί 7 τουρίστες σε τροχαίο

Αίγυπτος : Ένας νεκρός σε συγκρούσεις μουσουλμάνων – χριστιανών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε