Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τρία τιγράκια σώθηκαν πριν γίνουν θύματα λαθρεμπορίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

  Οι αρχές στο Μπανγκλαντές διέσωσαν σήμερα τρία μικρά τιγράκια από μία ιδιωτική κατοικία, λίγο προτού μεταφερθούν λαθραία, όπως εικάζεται, στη Μαλαισία.

   Το Τάγμα Ταχείας Δράσεως συνέλαβε επίσης έναν άνδρα, ο οποίος δικάσθηκε αμέσως από μεταβατικό δικαστήριο σε διετή φυλάκιση για λαθρεμπόριο αγρίων ζώων.

    Τα τιγράκια απήχθησαν προ δύο, ή τριών ημερών, από το Σουντάρμπανς, το μεγαλύτερο μανγκρόβιο δάσος του πλανήτη, το οποίο εκτείνεται μεταξύ Ινδίας και Μπανγκλαντές και το οποίο αποτελεί έναν από τους τελευταίους εναπομείναντες βιότοπους της απειλούμενης με εξαφάνιση τίγρεως της Βενγκάλης, τόνισε ο αξιωματικός του Τάγματος Ραϊχανουντίν Χαν.

    Τα διασωθέντα ζωάκια, που πιστεύεται ότι είναι δυόμισι ετών, θα παραδοθούν στη Δασική Υπηρεσία για να τους παρασχεθεί φροντίδα, ενώ αργότερα θα αποσταλλούν είτε στον ζωολογικό κήπο της Ντάκα, είτε στον δρυμό της νοτιοανατολικής επαρχίας Τσιταγκόνγκ, πρόσθεσε ο Χαν.

    Ωστόσο, ο επικεφαλής στο Μπανγκλαντές της οργάνωσης Wildlife Trust Ανουαρούλ Ισλάμ τόνισε πως τα τιγράκια θα πρέπει να αποσταλούν στην Ινδία, ώστε να επιστρέψουν στο περιβάλλον της άγριας ζωής όπου ανήκουν.

    «Το Μπανγκλαντές και η Ινδία έχουν συμφωνίες για τη διατήρηση των τίγρεων και τα τιγράκια θα πρέπει να σταλούν στην Ινδία για να μεγαλώσουν», πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε