Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τριήμερο πένθος στην Ισπανία – Ο μηχανοδηγός του τρένου πήρε την στροφή με 190 χλμ την ώρα – Βίντεο ντοκουμέντο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI - Aπό το βίντεο που δείχνει το τρένο να εκτροχιάζεται
ΦΩΤΟ EUROKINISSI - Aπό το βίντεο που δείχνει το τρένο να εκτροχιάζεται

 – Ο ένας μηχανοδηγός έλεγε στον ασύρματο: “Ελπίζω να μην υπάρχουν νεκροί γιατί θα το έχω βάρος στη συνείδησή μου”
– Επτά ημέρες πένθος στη Γαλικία – Αναβλήθηκαν όλες οι δράσεις της βασιλικής οικογένειας
– 178 άνθρωποι νοσηλεύονται εκ των οποίων 36 είναι σε κρίσιμη κατάσταση
– ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε σήμερα ότι θα κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Γαλικία κατά το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 78 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν 131.

“Θα υπογράψω διάταγμα για τριήμερο εθνικό πένθος”, είπε ο Ραχόι στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της πόλης Σαντιάγο ντε Κομποστέλα όπου έχουν μεταφερθεί τα περισσότερα από τα θύματα.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI - Ο Μαριάνο Ραχόι στον τόπο της τραγωδίας

Επτά ημέρες πένθους στη Γαλικία κήρυξε σήμερα ο πρόεδρος της περιφέρειας αυτής της βορειοδυτικής Ισπανίας, η οποία συγκλονίστηκε από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα χθες βράδυ. “Είναι το μεγαλύτερο πένθος στην ιστορία” της Γαλικίας, δήλωσε στον Τύπο ο πρόεδρος Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχόο.

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Ελ Παΐς, ο ένας από τους μηχανοδηγούς του συρμού επιβεβαίωσε πως αυτός έτρεχε με ταχύτητα 190 χιλιομέτρων ανά ώρα, ενώ στο τμήμα της γραμμής όπου εκινείτο επιτρεπόταν ταχύτητα έως και 80 χ.α.ώ..

«Ελπίζω να μην υπήρξαν νεκροί διότι θα το φέρω πάντοτε στη συνείδησή μου», δήλωσε από τον θάλαμο των μηχανοδηγών ο ένας από αυτούς κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του, μέσω ασυρμάτου, με τον σταθμό, λίγο μετά την καταστροφή, το μέγεθος της οποίας αγνοούσε ακόμη.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI - Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων τελείωσαν

Πριν τον εκτροχιασμό, ο μηχανοδηγός είχε αναφέρει πως εκινείτο με 190 χ.α.ώ., λίγο κατόπιν πως έτρεχε με 200, ενώ λίγο προτού φθάσει στη στροφή όπου συνέβη το δυστύχημα δήλωνε πως είχε κόψει πάλι στα 190 χ.α.ώ., γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στις έρευνες.

«Είμαστε άνθρωποι! Είμαστε άνθρωποι!», φώναζε σύμφωνα με την Ελ Παΐς ο μηχανοδηγός λίγο μετά το δυστύχημα, εγκλωβισμένος μέσα στον θάλαμό του και παραπονούμενος για έναν οξύ πόνο στον ώμο και τα πλευρά του.

Η εκπρόσωπος του δικαστηρίου δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει εάν ο μηχανοδηγός είναι το μόνο πρόσωπο το οποίο αντιμετωπίζει ποινική δίωξη στο πλαίσιο της έρευνας για την καταστροφή, μετά την οποία ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι κήρυξε εθνικό πένθος.

Η εκπρόσωπος είπε επίσης ότι τα μέλη των σωστικών συνεργείων ολοκλήρωσαν τις έρευνες για θύματα στα συντρίμμια της επιβατικής αυτής αμαξοστοιχίας.

Ανάμεσα στους τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην αυτόνομη περιφέρεια Γαλικία της Ισπανίας είναι υπήκοοι διαφόρων χωρών, περιλαμβανομένων ενός υπηκόου της Βρετανίας καθώς και πολιτών των ΗΠΑ, δήλωσε πριν από λίγο η επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της περιφέρειας αυτής.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI - Συγγενείς των θυμάτων σπαράζουν

Συνολικά σε νοσοκομεία διακομίστηκαν μετά το δυστύχημα 178 άνθρωποι. Εξ αυτών, οι 95 εξακολουθούν να νοσηλεύονται και 36, ανάμεσά τους 4 παιδιά, βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, πρόσθεσε η ίδια, προσθέτοντας ότι όλοι οι τραυματίες έχουν αναγνωριστεί.

Στο μεταξύ, ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δημοσίευσε στον ιστότοπό της η ισπανική εφημερίδα Ελ Παΐς απεικονίζει το τρένο να εισέρχεται σε ένα τμήμα των σιδηροτροχιών με απότομη κλίση με μεγάλη ταχύτητα και να εκτροχιάζεται, πέφτοντας σε ένα τοιχίο κατά μήκος των γραμμών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βίντεο ντοκουμέντο – Δείτε τη στιγμή που το τρένο εκτροχιάζεται – Τουλάχιστον 77 οι νεκροί!

Μετρούν νεκρούς στην Ισπανία – Αιματηρό σιδηροδρομικό δυστύχημα βύθισε τη χώρα στο πένθος- Κόβουν την ανάσα οι φωτογραφίες

Σιδηροδρομική τραγωδία κοντά στο Παρίσι – Δεκάδες εγκλωβισμένοι που τους βγάζουν με ελικόπτερα

Έτσι εκτροχιάστηκε το τρένο στη Γαλλία! Δείτε το επίμαχο σημείο στις ράγες (ΦΩΤΟ)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε