Κόσμος

Τρώνε πολύ οι Αυστραλοί – Υπέρβαροι το 63,4% των ενηλίκων

Δύο στους τρεις Αυστραλούς είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, σύμφωνα με μελέτη της Στατιστικής Υπηρεσίας της Αυστραλίας.

Η πανεθνική μελέτη για την υγεία των Αυστραλών 2011/2012 έγινε σε δείγμα 33.500 ανθρώπων και από αυτήν προκύπτει ότι το 63,4% των ενηλίκων (μεγαλύτερων των 18 ετών) είναι υπέρβαροι. Το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες από το 2010 και επτά από το 1995.

“Αυτό σημαίνει πως περίπου τα 2/3 του πληθυσμού κατατάσσονται ανάμεσα στα υπέρβαρα και τα παχύσαρκα άτομα”, τόνισε ο στατιστικολόγος Πολ Τζελφς.

Συνολικά, το 70,3% των ανδρών, το 56,2% των γυναικών και το 25% των παιδιών έχουν σχεδόν χάσει “τη μάχη της κοιλιάς”, όπου μετράται ο δείκτης μάζας του σώματος. 

Η Αυστραλία είναι στην πέμπτη θέση των “παχύσαρκων” αναπτυγμένων χωρών, μετά τις ΗΠΑ, το Μεξικό, τη Νέα Ζηλανδία και την Χιλή.

Παράλληλα από την μελέτη προκύπτει το παράδοξο ότι οι Αυστραλοί έχουν βελτιώσει τον τρόπο ζωής τους, σταματώντας το κάπνισμα (ποσοστό 16,3%) και την κατανάλωση οινοπνευματωδών (19,5%).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χτυπήματα δίχως τέλος μεταξύ Ισραήλ και Ιράν: Νεκρός ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών των Φρουρών της Επανάστασης – «Το Ισραήλ σύντομα δε θα είναι κατοικήσιμο»
Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν για ακόμα ένα βράδυ. Η Τεχεράνη δεσμεύτηκε να δώσει μια «καταστροφική απάντηση»...
Ιρανικό χτύπημα στη Χάιφα
Χιλιάδες πολίτες της νότιας Ευρώπης διαδηλώνουν για τον υπερτουρισμό: Με νεροπίστολα αντιδρούν οι κάτοικοι της Βαρκελώνης
Ρεκόρ αριθμού τουριστών αναμένεται να υποδεχθεί φέτος η Ισπανία και η Γαλλία - Οι κάτοικοι της Βαρκελώνης διαμαρτύρονται για την αύξηση των ενοικίων που έχει προκαλέσει ο μαζικός τουρισμός
Φωτογραφία Reuters 1