Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Twitter: «Ελάτε πίσω» λέει σε κάποιους από τους απολυμένους εργαζόμενους από τον Έλον Μασκ

Twitter: «Ελάτε πίσω» λέει σε κάποιους από τους απολυμένους εργαζόμενους από τον Έλον Μασκ
Φωτογραφία Αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αφού το Twitter και ο Έλον Μασκ απέλυσαν περίπου το μισό προσωπικό την Παρασκευή μετά την εξαγορά 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον επιχειρηματία, η εταιρεία τώρα, παρακάλεσε, ορισμένους από τους πρώην υπαλλήλους να… γυρίσουν πίσω.

Σύμφωνα με το Bloomberg, δεκάδες από τους απολυμένους εργαζόμενους του Twitter καλούνται να επιστρέψουν πίσω στη δουλειά, αφού τους έδιωξαν… κατά λάθος, ενώ άλλοι απολύθηκαν προτού η διοίκηση συνειδητοποιήσει ότι η δουλειά και η εμπειρία τους μπορεί να είναι απαραίτητες για τη δημιουργία των νέων χαρακτηριστικών που οραματίζεται ο Έλον Μασκ, ανέφερε η έκθεση επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν όσα γίνονται στο εσωτερικό του μέσου.

Τώρα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι υπεύθυνοι του Twitter τους λένε: «Please, come back» («Σας παρακαλούμε, ελάτε πίσω»).

Το Twitter απέλυσε πρόσφατα το 50% των εργαζομένων του και ο Έλον Μασκ επισήμανε ότι η εταιρεία δεν είχε άλλη επιλογή, καθώς χάνονται πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα, ενώ όπως έγραψε, στους εργαζόμενους που απολύθηκαν προσφέρθηκαν 3 μισθοί, που είναι 50% περισσότερο απ’ όσο ορίζει ο νόμος. 

Πολλοί από τους απολυμένους έμαθαν για το τέλος της εργασιακής τους σχέσης με την πλατφόρμα όταν έχασαν την πρόσβαση στα εσωτερικά συστήματα επικοινωνίας, όπως το email.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις