Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Twitter: Τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι μετά την εξαγορά του Έλον Μασκ

Twitter: Τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι μετά την εξαγορά του Έλον Μασκ
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Είναι «πολύ νωρίς» για να διαπιστωθεί αν θα υπάρξει μαζική έξοδος των εργαζομένων του Twitter, μετά την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Έλον Μασκ, ωστόσο τα υψηλόβαθμα στελέχη της θα παρακολουθούν στενά πιθανές αποχωρήσεις.

Η εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ έχει ταρακουνήσει τον κόσμο των social media και, όπως παρατηρείται σε αρκετές περιπτώσεις, ίσως προκαλέσει ένα κύμα αποχωρήσεων των εργαζομένων της πλατφόρμας. Όμως, σύμφωνα με τα υψηλόβαθμα στελέχη, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να διαπιστωθεί κάτι τέτοιο.

Στη συνεδρίαση αυτή μίλησαν διευθυντικά στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής Παράγκ Αγκραουάλ, και προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους που ζητούσαν απαντήσεις για το πώς οι διευθυντές σχεδιάζουν να χειριστούν μια «μαζική έξοδο» από την εταιρεία.

Η συνεδρίαση αυτή έγινε αφού ο Μασκ, ο οποίος συμφώνησε να αγοράσει την πλατφόρμα έναντι 44 δισ. δολαρίων, συνέχισε τις απευθείας επιθέσεις στους εργαζόμενους στην εταιρεία.

Μπορεί, όμως, να είναι νωρίς για να καταλάβουν τα στελέχη της πλατφόρμας τις κινήσεις των εργαζομένων με βάση τα νέα δεδομένα, ωστόσο υπάρχει ένα… «βουητό» μεταξύ των διάσημων χρηστών της.

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και από τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας οδηγήθηκαν εκτός του Twitter μετά την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ, παρά την προτροπή του δισεκατομμυριούχου στους τους «χειρότερους επικριτές» του να παραμείνουν σε αυτό.

Παράλληλα, πολλοί διάσημοι έχουν ενδοιασμούς για τον χειρισμό του Έλον Μασκ στο Twitter, με την ηθοποιό Τζαμίλα Τζαμίλ να φοβάται ότι θα υπάρξουν κακές αλλαγές ενώ η – επίσης ηθοποιός – Μία Φάροου είπε ότι θα αποχωρήσει, αν τυχόν «γίνει ακόμα πιο τοξικό – με ψέματα τύπου Τραμπ και όλο το μίσος – θα ληφθεί λιγότερο σοβαρά υπόψη και άνθρωποι σαν εμένα θα αποτραβηχθούν – για την ειρήνη του μυαλού».

Αλλά υπάρχουν και πολλοί διάσημοι που επέστρεψαν στο Twitter, επειδή ήρθησαν οι μερικοί – σε κάποιες περιπτώσεις και ολικοί – αποκλεισμοί τους, όπως ο Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός, Εϊζέλια Μπανκς, και ο πολιτικός σχολιαστής, Τάκερ Κάρλσον, αλλά και ο γνωστός ράπερ και ηθοποιός, Ice Cube.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις