Παρασκευή, 3 Μαΐ
21oC Αθήνα

Vegan influencer Zhanna Samsonova: Η τελευταία της ανάρτηση πριν πεθάνει από ασιτία

Vegan influencer Zhanna Samsonova: Η τελευταία της ανάρτηση πριν  πεθάνει από ασιτία
Zhanna D’Art/ Instagram

Η Ρωσίδα vegan influencer, Zhanna Samsonova ή Zhanna D’Art πέθανε σε ηλικία μόλις 39 ετών από τις συνέπειες της ακραίας διατροφής που ακολουθούσε. Υπέβαλε τον εαυτό της σε μία «ακραία» δίαιτα με εξωτικά φρούτα για περίπου 10 ολόκληρα χρόνια.

Λίγα 24ωρα προτού «φύγει» από τη ζωή από την πείνα και την εξάντληση, στις 21 Ιουλίου στη Μαλαισία, η 39χρονη Ρωσίδα vegan influencer, Zhanna Samsonova ή Zhanna D’Art, «μοιράστηκε» με τους followers της μία ανατριχιαστική τελευταία δημοσίευση.

Η Zhanna Samsonova, με καταγωγή από τη Ρωσία και γνωστή ως Zhanna D’Art στα social media, ακολουθούσε για μία δεκαετία μία ωμή διατροφή με βάση τα φυτά, όπως φρούτα, φύτρα ηλιόσπορου, smoothies φρούτων και χυμούς.

Υπήρχαν, επίσης, περίοδοι που η 39χρονη έκανε «στεγνή νηστεία», δηλαδή αρνιόταν να φάει ή να πιει οτιδήποτε για ημέρες. Μάλιστα, δεν είχε πιει νερό για περισσότερα από έξι χρόνια και αντ’ αυτού το αντικατέστησε με χυμούς φρούτων και λαχανικών…

Η influencer, η οποία είχε περισσότερους από 10.000 ακόλουθους στο Instagram και ταξίδευε σε όλη την Ασία τα τελευταία 17 χρόνια, φέρεται να πέθανε από «λοίμωξη που έμοιαζε με χολέρα», που επιδεινώθηκε από την ακραία διατροφή της, δήλωσε η μητέρα της στη ρωσική εφημερίδα «Vechernyaya Kazan».

Τις ημέρες πριν από το θάνατό της, μοιράστηκε μία ανάρτηση όπου έγραφε: «Η ζωή δεν έχει νόημα, αλλά αξίζει να τη ζεις, αρκεί να αναγνωρίσεις ότι δεν έχει νόημα».

Η μητέρα της food blogger Vera Samsonova είπε στα τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι υποτίθεται ότι θα επέστρεφε στο Καζάν την ημέρα του θανάτου της. Η γυναίκα τόνισε πως δεν ενέκρινε την ακραία δίαιτα της κόρης της και προσπάθησε να την πείσει να εισάγει πιο ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες αλλά εκείνη αρνήθηκε.

Η Samsonova πέρασε από τον βιγκανισμό σε μια δίαιτα καθαρά ωμής τροφής που αποτελείται από λαχανικά και φρούτα, με την influencer να μοιράζεται στο προφίλ της στο Instagram αυτό που περιέγραψε ως «υγιεινές» συνταγές.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Raw food Creation by Zhanna D’art (@rawveganfoodchef)

 

Η 39χρονη, η οποία εμφανιζόταν όλο και πιο αδυνατισμένη όσο περνούσε ο καιρός, ανέβαζε βίντεο που έτρωγε το μεσημεριανό της, αποτελούμενο από ένα ολόκληρο πεπόνι και χυμό καρότου μερικές φορές.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Raw food Creation by Zhanna D’art (@rawveganfoodchef)

 

Σε ένα άλλο βίντεο, έλεγε στους ακολούθους της στο Instagram πως έτρωγε ντοματίνια, ένα αβοκάντο και χυμό αβοκάντο για μεσημεριανό γεύμα.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Raw food Creation by Zhanna D’art (@rawveganfoodchef)

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις