Κόσμος

Vegan μητέρα στις ΗΠΑ καταδικάστηκε σε ισόβια για τον θάνατο του 18 μηνών παιδιού της

Μία vegan μητέρα στις ΗΠΑ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, μετά τον θάνατο του 18 μηνών γιου της από ασιτία, αφού τον τάιζε μόνο με ωμά φρούτα και λαχανικά. Η Sheila O’Leary κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία, ενώ της απαγορεύθηκε να βλέπει και τα υπόλοιπα παιδιά της. 

Το 18 μηνών αγοράκι πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2019 και τότε ζύγιζε μόλις 8 κιλά – αρκετά κιλά κάτω από το μέσο όρο – έχοντας το μέγεθος ενός μωρού 7 μηνών. Σύμφωνα με τη νεκροψία, ο μικρός Ezra πέθανε από επιπλοκές υποσιτισμού.

Η Sheila O’Leary και ο σύζυγός της, Ryan, είχαν άλλα δύο παιδιά, ηλικίας 3 και 5 ετών, τα οποία ήταν επίσης υποσιτισμένα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, όλη η οικογένεια έτρωγε μόνο ωμά φρούτα και λαχανικά, αν και ο Ezra τρέφονταν επίσης με μητρικό γάλα.

«Αυτό το παιδί δεν έτρωγε. Λιμοκτονούσε μέχρι θανάτου επί 18 μήνες», δήλωσε η Francine Donnorummo, επικεφαλής της μονάδας ειδικών θυμάτων στο γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Lee, κατά τη διάρκεια της δίκης. 

Η Sheila O’Leary έμαθε τη Δευτέρα την τύχη της, αφού η απόφαση για την ποινή της είχε καθυστερήσει τέσσερις φορές μετά την καταδίκη της στα τέλη Ιουνίου για φόνο πρώτου βαθμού για τον θάνατο του γιου της, Ezra O’Leary, το 2019. Στη γυναίκα από το Cape Coral επιβλήθηκαν επίσης δύο ποινές κάθειρξης 30 ετών για βαριάς μορφής κακοποίηση παιδιού και ανθρωποκτονία, καθώς και μια επιπλέον πενταετής ποινή για κακοποίηση και παραμέληση παιδιού. Το δικαστήριο διέταξε επίσης την O’Leary να μην έχει καμία επαφή με τα άλλα παιδιά της. Ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε μετά την ακροαματική διαδικασία ότι προτίθεται να ασκήσει έφεση κατά της ποινής. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι και ο σύζυγός της, Ryan O’Leary. Ο 33χρονος παραμένει στη φυλακή ενώ περιμένει να δικαστεί για τις ίδιες κατηγορίες. Στις αρχές Αυγούστου, κατατέθηκαν επιπλέον κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε θύμα κάτω των 12 ετών και ασέλγεια σε θύμα κάτω των 12 ετών εναντίον του.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στην τελετή, από τις οποίες «40 είχαν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
8
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου, μια ανάσα από τις πυραμίδες της Γκίζας
Το μνημειώδες μουσείο που εκτείνεται σε σχεδόν 500.000 τ.μ. και είναι αφιερωμένο στον φαραωνικό πολιτισμό, στοίχισε περισσότερο από 1.000.000.000 δολάρια και απαίτησε τιτάνια έργα 20 ετών, τα οποία υποστήριξε οικονομικά και τεχνικά η Ιαπωνία
Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
6