Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Wagner: «Οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες για τη μοίρα της Ρωσίας» λέει η Ουκρανία

Wagner: «Οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες για τη μοίρα της Ρωσίας» λέει η Ουκρανία

Κρίσιμες θεωρεί η Ουκρανία τις επόμενες 48 ώρες για την κατάσταση στην Ρωσία, όπου είναι σε εξέλιξη η ανταρσία της Wagner.

Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της προεδρίας της Ουκρανίας, πιστεύει ότι η μοίρα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν θα καθοριστεί πολύ σύντομα, με την Wagner να διαμηνύει πως «σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο» και να δίνει μάχες με τον ρωσικό στρατό.

«Οι επόμενες 48 ώρες θα καθορίσουν την νέα κατάσταση στη Ρωσία», έγραψε ο Ποντόλιακ στο Twitter.

«Είτε πρόκειται για έναν ολοκληρωτικό εμφύλιο πόλεμο, είτε για μια μετάβαση εξουσίας μέσω διαπραγμάτευσης, είτε μια προσωρινή ανάπαυλα πριν από την επόμενη φάση της πτώσης του καθεστώτος Πούτιν», δήλωσε ο Ουκρανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

«Όλοι οι πιθανοί εμπλεκόμενοι επιλέγουν τώρα ποια πλευρά να διαλέξουν. Μια εκκωφαντική σιωπή της “ελίτ” επικρατεί στη Ρωσία μέχρι στιγμής…» τόνισε.

Κουλέμπα: Η διεθνής κοινότητα τα εγκαταλείψει την ουδετερότητα

Από τη μεριά του ο υπουργός των Εξωτερικών της Ουκρανίας, παρότρυνε σήμερα τη διεθνή κοινότητα «να εγκαταλείψει την εσφαλμένη ουδετερότητα» απέναντι στη Ρωσία και να παρέχουν στο Κίεβο όλα τα όπλα που είναι απαραίτητα για την εκδίωξη των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από την ουκρανική επικράτεια.

«Αυτοί που δήλωναν ότι η Ρωσία ήταν πολύ δυνατή για χάσει, ας δουν τώρα», ανέφερε σε μία ανάρτησή του ο Κουλέμπα.

«Είναι καιρός να εγκαταλείψετε τη λανθασμένη στάση ουδετερότητας και τον φόβο της κλιμάκωσης. Δώστε στην Ουκρανία όλα τα όπλα που χρειάζεται, ξεχάστε τη φιλία ή τις δουλειές σε σχέση με τη Ρωσία».

«Είναι καιρός να τελειώνουμε με το κακό, το οποίο απεχθάνονται όλοι, αλλά και το φόβο να στραφούν εναντίον του».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις