Σάββατο, 18 Μαΐ
20oC Αθήνα

Α. Κυπριανού: Αν η Τουρκία θέλει, το Κυπριακό λύνεται σε ένα μήνα

Α. Κυπριανού: Αν η Τουρκία θέλει, το Κυπριακό λύνεται σε ένα μήνα

«Αν καταλήξουμε σύντομα στο κοινό ανακοινωθέν, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να αντιμετωπίσουμε μία παρελκυστική πολιτική από την τουρκική πλευρά, η οποία θα προσπαθεί να αξιοποιεί κάθε κενό το οποίο εμείς αφήνουμε για να περάσει τις απαιτήσεις της οι οποίες αντιστρατεύονται τα συμφέροντα της Κύπρου και εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Ο κ. Κυπριανού πραγματοποιεί επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου μίλησε σε συγκέντρωση-δείπνο στελεχών ομογενειακών φορέων στην Αστόρια που διοργάνωσαν η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής και η ΠΣΕΚΑ, ενώ νωρίτερα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

«Αν υπάρχουν προϋποθέσεις για να λυθεί σύντομα το Κυπριακό στη σωστή βάση, ευχαρίστως θα συνεργαστούμε για μια τέτοια λύση. Δεν φοβόμαστε μια σωστή λύση», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι «εκείνο που φοβόμαστε είναι μια προσπάθεια να λυθεί το Κυπριακό για χάρη της λύσης, δηλαδή σε ένα πλαίσιο το οποίο δεν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελληνοκυπρίων, αλλά και των Τουρκοκυπρίων».

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.com.cy

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε