Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αδιανόητη ατάκα Τραμπ – Ανεκτίμητη αντίδραση Κιμ Γιονγκ Ουν! [vid]

Κιμ Γιονγκ Ουν Τραμπ
Φωτογραφίες από Twitter / @nowthisnews

Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν έγραψαν ιστορία στην Σιγκαπούρη, με την συνάντηση και την συμφωνία που υπέγραψαν, αλλά και με τα… παραλειπόμενα.

12 περίπου δευτερόλεπτα… χειραψίας και η ιστορία γράφτηκε! Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ έσφιξαν τα χέρια τα ξημερώματα της Τρίτης, 12.06.2018 και άνοιξαν ένα νέο και ελπιδοφόρο κεφάλαιο για την παγκόσμια ειρήνη.

Από την σχέση ορκισμένων εχθρών σε αυτήν των ισότιμων συνομιλητών, μέσα σε μια στιγμή. Οι δύο ηγέτες έσπασαν τον πάγο δεκαετιών, υπογράφοντας μάλιστα συμφωνία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας του είπε πως έχει ήδη ξεκινήσει την καταστροφή του μεγαλύτερου πεδίου πυρηνικών δοκιμών. Η υπόσχεση αυτή δεν εμπεριέχεται στο κοινό ανακοινωθέν, που κάνει λόγο για δέσμευση πλήρους αποπυρηνικοποίησης από τη Βόρεια Κορέα. Όπως είπε ο Τραμπ, όμως, η καταστροφή του πεδίου πυρηνικών δοκιμών συμφωνήθηκε μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Είναι βέβαια και οι δύο απρόβλεπτοι. Που σημαίνει πως μπορεί… αύριο το πρωί να τους δούμε ξανά να “σκοτώνονται” δημόσια. Όμως αυτό που συνέβη σήμερα στην Σιγκαπούρη ήταν ένα πρώτο μεν, μεγάλο δε, βήμα για μια νέα εποχή.

Κι αν στην συνάντησή τους η ατζέντα ήταν… βαριά, υπήρχαν και οι πιο χαλαρές στιγμές. Και μία εξ αυτών ήταν ξεκαρδιστική!

Ο Τραμπ… πάγωσε τον Κιμ Γιονγκ Ουν!

Είναι, λοιπόν, η στιγμή που οι δύο ηγέτες και οι αποστολές τους, ετοιμάζονται να κάτσουν στο… τραπέζι για το γεύμα. Μια σχετική αμηχανία κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα κι έτσι ο… ατακαδόρος Τραμπ επιχειρεί να σπάσει τον πάγο.

Γυρνά προς τους φωτογράφους που… χτυπούν κατά ριπάς και τους λέει: “Πολύ ωραία. Παίρνετε καλή φωτογραφία όλοι, ώστε να δείχνουμε καλοί και γοητευτικοί και αδύνατοι και τέλειοι;“.

Click4more: Όλα όσα έγιναν στην ιστορική συνάντηση Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν

Η κάμερα στρέφεται προς τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος περιμένει την… μετάφραση. Κι όταν ακούει τι είπε ο αμερικανός πρόεδρος… παγώνει! Η… παντελής έλλειψη εκφράσεων στο πρόσωπό του “μαρτυρά” την αμηχανία που αισθάνεται!

Τα’ χει τα… κιλάκια του άλλωστε ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, συνεπώς είναι ασφαλές να πούμε πως μάλλον δεν του άρεσε ιδιαίτερα το χιούμορ του Τραμπ!

Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις