Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν: Όταν η Ιστορία γράφεται… καρέ – καρέ! [pics, vid]

Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν
Φωτογραφία: Reuters

Είναι η χειραψία της χρονιάς, αν όχι των τελευταίων ετών. Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν “έσφιξαν τα χέρια” και επιδιώκουν να κάνουν ένα μεγάλο βήμα για την παγκόσμια ειρήνη.

Δεν είναι φάρσα. Δεν είναι ψέμα. Δεν είναι προσδοκία. Είναι, πλέον, πραγματικότητα. Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκαν και γράφουν ιστορία.

Μια συνάντηση που πέρασε από χίλια κύματα, αλλά τελικά έγινε. Μια συνάντηση που μπορεί να μην οδηγήσει πουθενά. Αλλά που μπορεί και να οδηγήσει στο να αλλάξει ο κόσμος όπως τον γνωρίζουμε.

Μια ταραχώδης σχέση δεκαετιών, μπαίνει σε τροχιά εξομάλυνσης. Οι ηγέτες των ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας συναντήθηκαν στην Σιγκαπούρη και μας έδωσαν εικόνες που μέχρι -μόλις- πριν λίγες εβδομάδες έμοιαζαν αδιανόητες.

Οι ηγέτες δύο χωρών που ακροβατούσαν στα όρια της πυρηνικής απειλής, συναντήθηκαν κι έσφιξαν τα χέρια.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε τρία λεπτά πριν τις 04:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (σ.σ. ώρα Ελλάδος). Ο Ντόναλντ Τραμπ μόλις 60 δευτερόλεπτα πριν το “ραντεβού”.

Ο αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι η ιστορική σύνοδος θα είναι “εξαιρετικά επιτυχής”. Και πρόσθεσε ότι “έχουμε μία υπέροχη σχέση μπροστά μας“. Μάλιστα δήλωσε πως είναι τιμή του που συναντά τον βορειοκορεάτη ηγέτη.

Ο οποίος όταν άκουσε την μετάφραση… έσκασε ένα χαμόγελο.

Click4more: Με… διαμεσολαβητή τον Ντένις Ρόντμαν! Στην Σιγκαπούρη ο εκκεντρικός πρώην αστέρας του NBA και… φίλος του ηγέτη της Βορείου Κορέας [pics]

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, από την πλευρά του, δήλωσε πως υπήρχε μια σειρά από εμπόδια μέχρι τη σημερινή συνάντηση. «Είναι μεγάλη μου ικανοποίηση που σας συναντώ, κ. πρόεδρε», είπε ο βορειοκορεάτης ηγέτης απευθυνόμενος στον ένοικο του Λευκού Οίκου. «Ο δρόμος για να φθάσουμε εδώ δεν ήταν εύκολος», συνέχισε. «Παλιές προκαταλήψεις και παλιές συνήθειες ήγειραν τόσα πολλά εμπόδια, αλλά τα ξεπεράσαμε όλα για να συναντηθούμε εδώ σήμερα», συμπλήρωσε .

Η ιστορική χειραψία Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν

Δείτε καρέ- καρέ την χειραψία των δύο ηγετών

Η εικόνα ήταν επί δεκαετίες αδιανόητη: Οι δύο ηγέτες, χαμογελαστοί, χαιρετήθηκαν με φόντο τις σημαίες των χωρών τους πριν βαδίσουν μαζί πάνω στο κόκκινο χαλί, ανταλλάσσοντας μερικές φράσεις.

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις