Δευτέρα, 22 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Αεροδιακομιδές στην Ελλάδα θέλει ξένη εταιρεία που κατασκευάζει ελικόπτερα

Αεροδιακομιδές στην Ελλάδα θέλει ξένη εταιρεία που κατασκευάζει ελικόπτερα
Twitter

Επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα σχεδιάζει η αυστριακή εταιρεία “Heli Austria”, η οποία κατασκευάζει ελικόπτερα.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης (ORF), η “Heli Austria” προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός συστήματος από αέρος διάσωσης με ελικόπτερα, σε συνεργασία με ελληνικά νοσοκομεία και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Μετά την Austrian Airlines και την Easy Jet, η Heli Austria, με έδρα στο Σανκτ Γιόχαν ιν Πονγκάου στο ομόσπονδο κρατίδιο του Σάλτσμπουργκ, είναι η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Αυστρία, με τον ετήσιο κύκλο εργασιών της να ανέρχεται σε περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης με τα 35 ελικόπτερα

Σύμφωνα με την είδηση, ο ιδιοκτήτης της Heli Austria, Ρόι Κνάους, για να αξιοποιήσει καλύτερα στη διάρκεια του καλοκαιριού, τα 35 ελικόπτερα, τους 45 πιλότους και τους 140 ιατρούς πρώτων βοηθειών, σχεδιάζει να επεκτείνει περισσότερο τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Ελλάδα, σημειώνοντας ο ίδιος ότι η διάσωση από αέρα στα ελληνικά νησιά καλύπτεται μόνο από τον στρατό.

Αυτή τη διάσωση από αέρα ο Κνάους θέλει να αναπτύξει με την εταιρεία του στην Ελλάδα, ενώ, όπως αναφέρεται σχετικά στην είδηση, υπάρχει επίσης ανάγκη για μεταφορικές πτήσεις μεταξύ των νοσοκομείων στα διάφορα ελληνικά νησιά, και επιπλέον έχει απευθυνθεί προς την εταιρεία του η ευρωπαϊκή υπηρεσία προστασίας των συνόρων Frontex.

Στόχος είναι να εξελιχθεί από κοινού ένα πρόγραμμα στη Βόρεια Ελλάδα που θα αποσκοπεί στην ταχεία κινητοποίηση για την προστασία από την παράνομη μετανάστευση στην παραμεθόρια περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Όπως σημειώνεται στην είδηση στην ιστοσελίδα της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης, με συνολικά τέσσερα ελικόπτερα του που θα σταθμεύουν μόνιμα στην Ελλάδα, ο Ρόι Κνάους αναμένει να είναι σε θέση να καλύψει προς το παρόν τη ζήτηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις