Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Αεροπλάνα συγκρούστηκαν στο αεροδρόμιο του Χοκάιντο στην Ιαπωνία

Αεροπλάνα συγκρούστηκαν στο αεροδρόμιο του Χοκάιντο στην Ιαπωνία

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές της Ιαπωνίας μετά τη σύγκρουση δύο αεροπλάνων στο αεροδρόμιο του Χοκάιντο. Πρόκειται για ένα αεροπλάνο της Korean Air και ένα της Cathay Pacific από το Χονγκ Κονγκ.

Διασωστικές Αρχές έχουν σπεύσει στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου New Chitose του νησιού Χοκάιντο της Ιαπωνίας, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

Το πρακτορείο ΝΗΚ μεταδίδει ότι όλα έγιναν γύρω στις 17:30 (τοπική ώρα, 10:30 ώρα Ελλάδας). Οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες, όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσαν τα ιαπωνικά ΜΜΕ, με τη σφοδρή χιονόπτωση να περιορίζει σημαντικά την ορατότητα.

Σύμφωνα πάντα με το NHK, επικαλούμενο πληροφορίες από αξιωματούχους των Αρχών και εργαζόμενους του αεροδρομίου, το αριστερό φτερό του αεροπλάνου της Korean Air συγκρούστηκε με το πίσω φτερό αυτού της Cathay Pacific, την ώρα που έφευγε για να ξεκινήσει το ταξίδι του.

Στο αεροπλάνο της Korean Air επέβαιναν πάνω από 280 άτομα, ωστόσο το αεροπλάνο της Cathay Pacific ήταν άδειο.

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό με σύγκρουση αεροπλάνων σε αεροδρόμιο της Ιαπωνίας μέσα σε λίγες ημέρες. Στις αρχές Ιανουαρίου σημειώθηκε μια σφοδρή σύγκρουση αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο, με αποτέλεσμα το A350 να τυλιχθεί στις φλόγες.

Με πληροφορίες από NHK

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις