Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αφγανιστάν: Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά την παραίτηση του Τζο Μπάιντεν

Ντόναλντ Τραμπ: Επιδιώκει να εμποδίσει την κλήτευση της οικογένειάς του για κατάθεση

Ο άνθρωπος που υποσχέθηκε να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν, εκείνος που ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν, εκείνος τώρα βγάζει… γλώσσα. Είναι ο Ντόναλντ Τραμπ που ζητά από τον Τζο Μπάιντεν να παραιτηθεί μετά τις ραγδαίες εξελίξεις.

Οι Ταλιμπάν, με επέλαση λίγων μηνών και επίθεση μερικών ημερών, κατέλαβαν την Κυριακή (15.08.2021) την Καμπούλ και επιστρέφουν, ύστερα από 20 χρόνια, στην ηγεσία του Αφγανιστάν. Με όλο τον κόσμο να τρέμει τις εξελίξεις που έρχονται, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να… μιλήσει και να ζητήσει από τον διάδοχό του στην προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να… φύγει.

Δεν είναι βέβαια η νίκη των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και η κακοδιαχείριση της κατάστασης εκεί ο μόνος λόγος για τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά την παραίτηση του Μπάιντεν. Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να φύγει και για το πως χειρίζεται την πανδημία ισχυρίστηκε ο Τραμπ.

«Είναι καιρός ο Τζο Μπάιντεν να παραιτηθεί ατιμασμένος διότι επέτρεψε να γίνει αυτό που έγινε στο Αφγανιστάν, καθώς επίσης και εξαιτίας της ιλιγγιώδους αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, της καταστροφής στα σύνορα, της καταστολής της ενεργειακής μας ανεξαρτησίας και της παράλυσης της οικονομίας μας», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του.

Η παραίτηση του Μπάιντεν «δεν είναι δα τόσο μεγάλη υπόθεση, δεδομένου ότι δεν εξελέγη με νόμιμο τρόπο», επέμεινε, ειρωνικά, ο Τραμπ, που συνεχίζει να ισχυρίζεται, χωρίς να παρουσιάζει κάποια απόδειξη για αυτό, πως εκείνος κέρδισε τις εκλογές του 2020.

Click4more «Άγνωστη» η επόμενη μέρα στο Αφγανιστάν μετά την επέλαση των Ταλιμπάν – «Αδειάζει» από ξένους η Καμπούλ

Κι όμως ήταν ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ η κυβέρνηση του οποίου είχε την εποπτεία των διαπραγματεύσεων με τους Ταλιμπάν στο πλαίσιο των οποίων συμφωνήθηκε η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων που απέμεναν στο Αφγανιστάν. Αλλά τώρα που οι Ταλιμπάν επέστρεψαν στην εξουσία προφανώς προσπαθεί να φορτώσει όλο το βάρος της ευθύνης των εξελίξεων στον διάδοχό του.

«Αυτό που έκανε ο Τζο Μπάιντεν στο Αφγανιστάν είναι θρυλικό. Θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές ήττες», υποστήριξε σε προηγούμενη ανακοίνωση Τύπου ο Ντόναλντ Τραμπ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις