Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Αφγανιστάν: Πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Αφγανιστάν: Πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Πυροβολισμοί ξέσπασαν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν, ανάμεσα σε μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας και αγνώστους. Η επίθεση σημειώθηκε στη βόρεια πύλη του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ, ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός στρατός της Γερμανίας. 

Η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι τεταμένη. Σημειώνεται πως την Κυριακή έγινε γνωστό ότι στρατιωτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ πραγματοποιούν πτήσεις με φωτοβολίδες παραπλάνησης κατά την απογείωση και πραγματοποιούν «καταδρομικές» προσγειώσεις, καθώς φοβούνται επιθέσεις με ρουκέτες ισλαμιστών τρομοκρατών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατά το μήνυμά του την Κυριακή ανέφερε πως οι ΗΠΑ έχουν «πολύ δρόμο μπροστά τους και πολλά μπορεί να πάνε στραβά» εν μέσω της συνεχιζόμενης εκκένωσης Αμερικανών και Αφγανών συμμάχων τους από την Καμπούλ: «Η εκκένωση χιλιάδων ανθρώπων από την Καμπούλ θα είναι δύσκολη και οδυνηρή, ανεξάρτητα από το πότε ξεκίνησε, πότε ξεκινήσαμε».

Σε αυτό το πλαίσιο, η επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ τη Δευτέρα ήταν σχεδόν αναμενόμενη. Από την ανταλλαγή πυρών ένα μέλος των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκε και άλλα τρία τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του γερμανικού στρατού στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Στη μάχη ενεπλάκησαν οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας, κατά την ίδια πηγή. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί στις τάξεις του γερμανικού στρατού, διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας διατύπωσε ανησυχίες για το Αφγανιστάν, καθώς μπορεί να μετατραπεί σε «καταφύγιο τρομοκρατών». Ο οργανισμός κάλεσε τους μελλοντικούς ηγέτες του Αφγανιστάν και την διεθνή κοινότητα να φροντίσουν ώστε το Αφγανιστάν να μην χρησιμοποιηθεί πλέον ως πλατφόρμα ή καταφύγιο τρομοκρατών και να μην επιτρέψει σε τρομοκρατικές οργανώσεις «να βάλουν πόδι στο αφγανικό έδαφος».

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις