Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αφγανιστάν: Το Συμβούλιο Ασφαλείας ζητεί σχηματισμό νέας κυβέρνησης – Τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ

Αφγανιστάν: Το Συμβούλιο Ασφαλείας ζητεί σχηματισμό νέας κυβέρνησης – Τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ

Παρέμβαση του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τις δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Την Τρίτη (17.08.2021) στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε έκκληση για την εγκαθίδρυση, μέσω διαπραγματεύσεων, νέας κυβέρνησης στο Αφγανιστάν που να είναι “ενωμένη, αντιπροσωπευτική και χωρίς αποκλεισμούς, περιλαμβανομένης της πλήρους, ισότιμης και ουσιαστικής συμμετοχής των γυναικών”.

Το 15μελές όργανο, το οποίο συνεδρίασε νωρίτερα τη Δευτέρα (16.08.2021) για να συζητήσει για το Αφγανιστάν, ζήτησε επίσης τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών και των καταχρήσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιτρέψουν την άμεση, ασφαλή και απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση.

Αφγανιστάν: Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

Στις 17.00 ώρα Ελλάδας της Τρίτης (17.08.2021) θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με θέμα τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ενώ μετά το πέρας θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Click4more: Αφγανιστάν – Η πρώτη μέρα των Ταλιμπάν: Οπλισμένοι στους άδειους δρόμους, «μαύρο» στην τηλεόραση, απόγνωση στο αεροδρόμιο

Επιπλέον, στις 16.00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) της Τρίτης (17.08.2021) θα δώσει συνέντευξη τύπου του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν κινητοποίησαν την Ε.Ε., με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ να συγκαλεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ΥΠΕΞ για αύριο, Τρίτη.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις