Σάββατο, 2 Μαρ.
10oC Αθήνα

Αφρίν: 30.000 άνθρωποι την εγκατέλειψαν σε μόλις 24 ώρες! [pics]

Αφρίν
Φωτογραφία: Reuters

Φεύγουν για να γλιτώσουν! Τόσο απλά, τόσο κυνικά. Χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν το Αφρίν, την ώρα που η Τουρκία εξακολουθεί να “σφυροκοπά”!

Περισσότεροι από 30.000 άμαχοι έφυγαν τις τελευταίες 24 ώρες (!) για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς των τουρκικών δυνάμεων στην πόλη Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.

Τους βομβαρδισμούς του Ερντογάν, δηλαδή, ο οποίος δεν το… κρύβει καν! Κι αυτό αφού δεν διστάζει να λέει πλέον ανοιχτά πως έρχεται τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος!

Τις πληροφορίες αυτές μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αφρίν

Αφρίν

Δίχως έλεος η επίθεση στο Αφρίν!

Οι άμαχοι έχουν καταφύγει κυρίως στις κοινότητες Νόμπολ και Ζάχρα, που ελέγχονται από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Αφρίν, η μεγαλύτερη πόλη του ομώνυμου κουρδικού θύλακα, έχει μπει στο στόχαστρο των τουρκικών δυνάμεων από τις 20 Ιανουαρίου, που επιδιώκουν να εκδιώξουν από την περιοχή της πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας (YPG), την οποία η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Η πόλη Αφρίν, κοντά στα τουρκικά σύνορα, έχει περικυκλωθεί σχεδόν πλήρως από τον τουρκικό στρατό και οι κάτοικοι φεύγουν φοβούμενοι ότι θα αποκλειστούν εκεί.

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι πολλές οικογένειες, κυρίως ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, φεύγουν με φορτηγά, παίρνοντας μαζί τους στρώματα και κουβέρτες. Όσοι κάτοικοι παραμένουν στην πόλη σχηματίζουν μεγάλες ουρές έξω από τα καταστήματα για να αγοράσουν ψωμί ενώ προμηθεύονται νερό από υδροφόρες. Η πόλη δεν έχει νερό αφότου οι τουρκικές δυνάμεις κατέλαβαν το φράγμα της περιοχής.

Η Άγκυρα διαβεβαίωσε και πάλι σήμερα ότι η Αφρίν “θα εκκαθαριστεί σύντομα” από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την κουρδική πολιτοφυλακή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις