Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Έρχεται τρίτος παγκόσμιος πόλεμος λέει ο Ερντογάν – Γιατί ανέβαλε την επίσκεψη στις ΗΠΑ ο Τούρκος ΥΠΕΞ

τρίτος παγκόσμιος πόλεμος Ερντογάν

– Θα ξεσπάσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος λέει ο Ταγίπ Ερντογάν
– “Βλέπει” κίνδυνο ανάφλεξης μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας και Ιράν λόγω Συρίας
– Νέα επίθεση κατά όλων και αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ

Η λέξη πόλεμος έχει γίνει η αγαπημένη του Ερντογάν τον τελευταίο καιρό, αυτή τη φορά, όμως, ξεπέρασε και τον εαυτό του προβλέποντας πως θα έρθει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος ο οποίος υπάρχει κίνδυνος να ξεκινήσει από τη Συρία.

Στην αναφορά του στη Συρία ο Ερντογάν είπε πως εκεί οι Αμερικανοί έχουν είκοσι βάσεις, εκεί, είπε, έχουν στρατό και το Ιράν και η Ρωσία.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί χρειάζονται οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία, όπου υπάρχουν και δυνάμεις και της Ρωσίας και του Ιράν, αναρωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας πως αν γίνει χρήση δυνάμεων, τόνισε, τότε θα γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.
Η ομιλία του Ερντογάν ήταν σε εκδήλωση για την Υγεία και όπως ήταν αναμενόμενο πάγωσε το ακροατήριο. Οι δηλώσεις του έκαναν αμέσως τον γύρω του διαδικτύου καθώς ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποιούσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για αυτό το ενδεχόμενο.
Ας είμαστε έτοιμοι για όλα ανέφερε χαρακτηριστικά…

Στον πάγο οι σχέσεις με τις ΗΠΑ

Και ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν χάνει την ευκαιρία να επιτεθεί κατά των ΗΠΑ λόγω της ενίσχυσης των Κούρδων ανταρτών στη Συρία, ο εκπρόσωπος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλουτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη στην Ουάσιγκτον αναβάλλεται…
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα πήγαινε στις 19 Μαρτίου στην Αμερικανική Πρωτεύουσα. Η αναβολή της επίσκεψης έρχεται χωρίς αιτιολόγηση και όλοι βλέπουν ότι αυτό δεν έχει να κάνει με την αλλαγή ηγεσίας στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, αλλά με την κρίση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών που φαίνεται να βαθαίνει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις