Κόσμος

ΑΓΕΝ Λιβύης: Ο Ερντογάν είναι μαφιόζος! Στηρίζει το Isis

Η κυβέρνηση στη Λιβύη που υπέγραψε τη συμφωνία με τον Ερντογάν κινδυνεύει να χάσει και το τελευταίο της προπύργιο στη χώρα.

Και αυτό γιατί οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ βρίσκονται τρία χιλιόμετρα από την Τρίπολη και η κατάληψη της πόλης είναι ζήτημα ημερών όπως δηλώνει στο ΣΚΑΙ ο αρχηγός του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης.

O Αρχηγός Πολεμικού Ναυτικού Λιβύης, Φαράζ Αλ Μαχντάουι, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δηλώνει: «Σε λίγες ημέρες θα μπούμε μέσα στην Τρίπολη. Και όταν θα μπούμε μέσα στην Τρίπολη ο κ. Σαράζ θα φύγει από την Λιβύη και αυτή η συμφωνία δεν περνάει σε εμάς. Θα την πετάξουμε στην τουαλέτα».

Click4more: Ναύαρχος του λιβυκού στόλου: “Έχω εντολή να βυθίσω πλοία αν η Τουρκία…”

Ο Χάλιφα Χάφταρ, που έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας Τρίπολης Άγκυρας δίνει τις τελευταίες εντολές στους διοικητές του για την χερσαία επίθεση στην Τρίπολη.Μέσω του ΣΚΑΙ ο Ναύαρχος αλ Μαχντάουι αποκαλύπτει ότι το Λιβυκό πολεμικό ναυτικό έχει εντολή από τον Χάφταρ να βυθίσει τα τουρκικά πλοία: «Εμείς έχουμε διαταγή από τον αρχηγό του Στρατού να βουλιάξουμε (τουρκικό πλοίο) δεν έχει άλλη λύση».

Η πλευρά Χάφταρ κατηγορεί την Τουρκία ότι στέλνει όπλα στο καθεστώς της Τρίπολης, σε μια προσπάθεια να διασώσει την κυβέρνηση που ελέγχει δυο μικρούς θύλακες που διακρίνονται στον χάρτη με γαλάζιο χρώμα. Οι δυνάμεις του Χάφταρ ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

libya

Ο Ναύαρχος αλ Μαχντάουι αναφερόμενος στον Ερντογάν αναφέρει: «Ο Ερντογάν είναι μαφιόζος. Στηρίζει το ISIS. Δεν είναι καλός άνθρωπος. Στη Λιβύη στη Συρία σε όλο τον κόσμο».

Ο Ναύαρχος αλ Μαχντάουι σπούδασε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων από το 1973 μέχρι το 1978. Από τότε έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα. Όπως λέει ο η Κυβέρνηση του Σάραζ υποστηρίζεται από τρομοκρατικές ομάδες και την Τουρκία: «Ο Σαράζ είναι Τούρκος. Ο παππούς του είναι Τούρκος. Για αυτό γράψανε αυτή την (συμφωνία). Αυτή τη συμφωνία την γράψανε οι Τούρκοι και ξέρετε ο κ. Σαράζ μόνο υπέγραψε. Ότι θέλανε οι Τούρκοι έκανε αυτός. Τα επόμενα 24ωρα αναμένονται καθοριστικά για την κατάσταση στη Λιβύη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ιταλία: Σάλος με σεξιστική ομάδα στο Facebook – Η Meta την έκλεισε μετά από 6 χρόνια
Μια ομάδα με 32.000 μέλη όπου άνδρες μοιράζονταν προσωπικές φωτογραφίες των συζύγων τους προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων – Η Meta την έκλεισε μετά από έξι χρόνια λειτουργίας, σύμφωνα με τους Financial Times
Το logo του Facebook
Ο Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνει υψηλόβαθμη αναλύτρια της CIA για τη Ρωσία – Ανησυχίες στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Το Economist αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αφαίρεσε την άδεια ασφαλείας από έμπειρη αναλύτρια της CIA, σε μια άνευ προηγουμένου «εκκαθάριση» στις υπηρεσίες πληροφοριών
Το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της CIA στη Βιρτζίνια