Κόσμος

Αίγυπτος: Ακόμη ένας νεκρός στις διαδηλώσεις

Τρίτη μέρα διαδηλώσεων στην Αίγυπτο και ακόμη ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε θανάσιμα στη διάρκεια συμπλοκών με την αστυνομία.

Ο Μοχάμεντ Άτεφ, 22 ετών, πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών ανάμεσα σε διαδηλωτές Βεδουίνους που ζουν στο χωριό Σέιχ Ζουαγιέντ και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο κτίριο μιας μονάδας πυροσβεστών στο Σουέζ, αφού προηγουμένως είχαν ρίξει βόμβες μολότοφ στην αστυνομία, μετέδωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν το απόγευμα ανάμεσα σε εκατοντάδες διαδηλωτές και την αστυνομία και στην Ισμαϊλίγια, περίπου πενήντα χιλιόμετρα βόρεια της διώρυγας του Σουέζ.

Στο Σουέζ, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και κανόνια νερού για να διαλύσουν εκατοντάδες διαδηλωτές. Αυτοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από ένα αστυνομικό τμήμα απαιτώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων, την Τρίτη και την Τετάρτη, περίπου 75, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκία: «Μπορεί απλά να το κάνω σήμερα», το ανατριχιαστικό μήνυμα του 14χρονου λίγες ώρες πριν σκορπίσει τον θάνατο στο σχολείο
Πατέρας υποστήριξε ότι τον μαχαίρωσε και είναι πιθανό αυτός ο τραυματισμός να προκάλεσε την ακατάσχετη αιμορραγία στον δράστη από την οποία και τελικά να πέθανε και να μην αυτοκτόνησε
Ο 14χρονος μακελάρης του σχολείου στην Τουρκία