Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Αίγυπτος και Μαρόκο απαγόρευσαν την ταινία “Έξοδος”

Αίγυπτος και Μαρόκο απαγόρευσαν την ταινία “Έξοδος”

Μετά το Μαρόκο και η Αίγυπτος αποφάσισε να απαγορεύσει την προβολή της ταινίαςΈξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες” με πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Μπέιλ.

Εκπρόσωπος της 20 Century Fox αρνήθηκε εξηγήσει το λόγο της απαγόρευσης, αλλά είναι εκ των προτέρων γνωστό ότι οι κινηματογραφικές παραγωγές που απεικονίζουν βιβλικές μορφές έχουν απαγορευθεί στην Αίγυπτο.

Πριν λίγο καιρό άλλωστε, σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής, απαγορεύτηκε η προβολή του επίσης βιβλικού έπους της εταιρείας παραγωγής Paramount Pictures με τίτλο «Νώε» εξ αιτίας της απεικόνισης του προφήτη, η οποία απαγορεύεται στο Ισλάμ.

Η ταινία, «Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες» σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ και με πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Μπέιλ, δραματοποιεί την βιβλική έξοδο του Μωυσή που οδήγησε τους Εβραίους μακριά από την Αίγυπτο.

Η παραγωγή της ταινίας, που κόστισε σχεδόν140 εκατομμύρια δολάρια, έχει δεχτεί αυστηρή κριτική για την παρουσία κυρίως λευκών στους πρωταγωνιστικούς ρόλους αλλά και για ορισμένους ιστορικούς αναχρονισμούς.
Μέχρι στιγμής, οι εισπράξεις από την προβολή της ταινίας έχουν φτάσει τα107 εκατομμύρια δολάρια, μόλις δυο εβδομάδες αφού “βγήκε” στους κινηματογράφους.

Η απαγόρευση της ταινίας «Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες» έρχεται λίγες μέρες μετά τον παγκόσμιο σάλο που προκάλεσε η κυβερνοεπίθεση στη Sony και η απόφαση της εταιρίας να καθυστερήσει την πρεμιέρα της ταινίας The Interview, που μεταφέρει στην οθόνη ένα φανταστικό σενάριο για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε