Κόσμος

«AKP, δολοφόνοι» φώναζαν χθες οι διαδηλωτές στην Τουρκία!

Νέες διαδηλώσεις και επεισόδια στην Τουρκία πυροδότησε ο θάνατος του 22χρονου διαδηλωτή στην Αντιόχεια. Στα άκρα η σύγκρουση με την κυβέρνηση Ερντογάν.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και συγκρούσθηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας χθες τη νύχτα στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο 22χρονου διαδηλωτή τη Δευτέρα στην Αντιόχεια.

Στην Κωνσταντινούπολη, επίκεντρο των συγκεντρώσεων αυτή τη φορά ήταν η πλατεία του Καντίκιοϊ, στην ασιατική πλευρά της πόλης, όπου περίπου χίλιοι διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να τους διαλύσουν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk. Η αστυνομία έκανε 20 συλλήψεις, ενώ πολλοί διαδηλωτές τραυματίσθηκαν.

Στη Σμύρνη, περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία, αψηφώντας τις δυνάμεις ασφαλείας που έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Χαρακτηριστικό της έντονης δυσαρέσκειας των διαδηλωτών για την κυβέρνηση Ερντογάν είναι ότι το πλήθος φώναζε «AKP, δολοφόνοι», σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικές δυνάμεις σημειώθηκαν επίσης στην Άγκυρα, τη Μερσίνα, αλλά και την Αντιόχεια, όπου και σκοτώθηκε τη Δευτέρα ο 22χρονος Αχμέτ Ατακάν, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη μνήμη των θυμάτων της καταστολής των διαδηλώσεων του περασμένου Ιουνίου στην Τουρκία.

Η οικογένεια του 22χρονου και οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι ο νεαρός σκοτώθηκε από βομβίδα δακρυγόνου της αστυνομίας, κάτι που οι αρχές διαψεύδουν. Η μητέρα του νεαρού, μάλιστα, δήλωσε χθες ότι «στην Τουρκία σκοτώνουν όσους θέλουν δημοκρατία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκία: Τους συνέλαβαν για σαρίν αλλά ηταν αντιψυκτικό!

Μποϋκοτάζ στα τουρκικά σχολεία ζητά από τους Κούρδους το PKK

Γιατί η Τουρκία έχασε πάλι τους Ολυμπιακούς

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουλάχιστον 1.000 αναφορές στην πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας στα αρχεία Επστάιν: «Μου γαργαλάς το μυαλό»
Οι αποκαλύψεις για την επί χρόνια επικοινωνία τους συμπίπτουν με την έναρξη της δίκης του γιου της, o οποίος κατηγορείται για βιασμό - «Ντροπιαστική η φιλία μας»
Η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας