Κόσμος

Αλεύρωσε…πολιτικό! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Μία γυναίκα πέταξε αλεύρι στον Φρανσουά Ολάντ, τον σοσιαλιστή υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του Μαΐου στη Γαλλία, για να διαμαρτυρηθεί, γιατί όπως είπε στην πόλη της, τη Λιλ, "την δολοφονούν οι Σοσιαλιστές".

Το συμβάν σημειώθηκε την ώρα που ο Ολάντ ολοκλήρωσε μία ομιλία για την κρίση στη στέγαση και επρόκειτο να υπογράψει ένα “κοινωνικό συμβόλαιο” που έχει συντάξει το ίδρυμα Abbe Pierre και το οποίο ζητεί “μία πραγματική αλλαγή στον προσανατολισμό των πολιτικών” για την κατοικία.

    Μία γυναίκα, η οποία αναγνωρίστηκε ως η Κλερ Σεγκίν, 45 ετών, πλησίασε τον Ολάντ και του πέταξε αλεύρι. Αμέσως την απομάκρυναν οι άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του.

    Ο Ολάντ, που σύμφωνα με δημοσκοπήσεις εμφανίζεται μπροστά από τον απερχόμενο γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, υπέγραψε τελικά το συμβόλαιο παρότι το πρόσωπό του, τα γυαλιά του και το σακάκι του ήταν καλυμμένα με το αλεύρι.

    Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα κίνητρα της γυναίκας, η οποία σε συνέντευξή της στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV δήλωσε ότι δεν αντέχει άλλο καθώς “πλέον δεν εφαρμόζεται ο νόμος”.

    Όταν αργότερα ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ο Ολάντ απάντησε ότι δεν “είδε και πολλά” από το συμβάν, ενώ απέδωσε την κίνηση αυτή “σε έναν ανεύθυνο άνθρωπο”.

    “Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτή τη συγκέντρωση για άλλους σκοπούς”, πρόσθεσε ο σοσιαλιστής υποψήφιος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ευκαιρία ή μπλόφα οι 2 εβδομάδες του Τραμπ: Μπορεί η Ευρώπη να αποτρέψει τα σχέδια του Αμερικανού προέδρου στο Ιράν;
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας, μαζί με την Κάγια Κάλλας της Ε.Ε., θα συμμετάσχουν στις έκτακτες συνομιλίες με εκπροσώπους του Ιράν στη Γενεύη
Καπνός υψώνεται μετά από πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο Ισραήλ
Ανείπωτη τραγωδία στο Ισραήλ: 7χρονη από την Ουκρανία που βρισκόταν στο Τελ Αβίβ για θεραπεία από τη λευχαιμία σκοτώθηκε από ιρανικό πύραυλο
Το κορίτσι είχε μεταβεί στο Ισραήλ το 2022 μαζί με την μητέρα, τη γιαγιά και τα δύο αδέλφια της σκοτώθηκαν σε ιρανική πυραυλική επίθεση στο Μπατ Γιαμ
Η 7χρονη Νάστια που είχε μεταβεί από την Ουκρανία στο Ισραήλ για θεραπεία από τη λευχαιμία και σκοτώθηκε από ιρανικό πύραυλο 10