Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αμερικάνικες εκλογές 2016: Όσα δεν ξέρετε για Κλίντον, Τραμπ – LIVE τα αποτελέσματα

Αμερικάνικες εκλογές 2016: Όσα δεν ξέρετε για Κλίντον, Τραμπ – LIVE τα αποτελέσματα

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Η Αμερική στην τελική ευθεία…. Οι αμερικανικές εκλογές 2016, των οποίων η έκβαση μόνο βέβαιη δεν είναι, είναι μία μάχη χωρίς οίκτο, μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ.

Είναι αναμφίβολα ένα ζευγάρι υποψηφίων προέδρων που κανείς δεν μπορούσε να τους φανταστεί αντίπαλους για το Λευκό Οίκο. Αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό… πρωτότυπο μιας εξαιρετικά ιδιόμορφης προεκλογικής εκστρατείας σαν αυτή που ζουν εδώ και σχεδόν ένα χρόνο οι ΗΠΑ. Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ έχουν πια μπει στην τελική ευθεία για τις σημερινές εκλογές. Για τη μάχη που θα κρίνει όχι μόνο το μέλλον των ΗΠΑ αλλά και όλου του κόσμου. Ειδικά αν βγει ο Τραμπ.

Οι δυο υποψήφιοι πρόεδροι των ΗΠΑ έχουν πολλές διαφορές. Αλλά και ένα κοινό: σχεδόν κάθε βράδυ, σε όποια πολιτεία κι αν βρίσκονται, όσες ομιλίες κι αν έχουν κάνει, όσες συνεντεύξεις ή εράνους, επιστρέφουν στη βάση τους. Και αυτή είναι η Νέα Υόρκη. Και οι δυο άλλωστε, εκεί έχουν επιλέξει να έχουν τα σπίτια τους.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις αμερικάνικες εκλογές 2016.

Να λοιπόν ένα “περίεργο” κοινό τους: η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ, τα περισσότερα πρωινά ξυπνούν στα κρεβάτια τους και όχι σε κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου. Εκείνη επιστρέφει στο σπίτι της στο προάστιο Γουσεστσέστερ της Νέας Υόρκης κι εκείνος είτε στο ρετιρέ στον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν είτε κατά περιπτώσεις στο σπίτι που έχει στο Mar a Lago της Φλόριντα. Ταξιδεύουν πάντα με τα αεροπλάνα της εκστρατείας τους και μετά από κάθε εμφάνιση, τις περισσότερες φορές, επιστρέφουν στη βάση τους αντί να μένουν σε ξενοδοχεία.

Σε μια χώρα όπως ΗΠΑ, “αυτό δεν είναι περισσότερο κουραστικό;”, θα αναρωτηθεί κανείς. Αν σκεφτεί κανείς ότι για παράδειγμα η απόσταση Νέα Υόρκη – Καλιφόρνια είναι έξι ώρες με το αεροπλάνο, αυτό σημαίνει ότι αν κάνουν ποτέ αυτή τη διαδρομή, απαιτούνται μόνο για το ταξίδι 12 ώρες!

Και γιατί λοιπόν το κάνουν; Η Katie Packer, αναπληρώτρια επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου Μιτ Ρόμνεϊ το 2012 έδωσε στους LA Times μια απλοϊκή εξήγηση: γιατί και η Κλίντον και ο Τραμπ είναι ηλικιωμένοι! Είναι το πιο ηλικιωμένο ζευγάρι υποψηφίων στην ιστορία των ΗΠΑ…

Η Χίλαρι Κλίντον έχει φτάσει πια στα 68 της χρόνια. Και ο Τραμπ είναι 70. Και όπως λέει η Packer, κάθε ηλικιωμένος θέλει να κοιμάται στο κρεβάτι του! «Οι γονείς μου προτιμούν να κοιμούνται στο κρεβάτι τους γιατί είναι ηλικιωμένοι. Είμαι σίγουρη ότι η Κλίντον και ο Τραμπ θέλουν να κοιμούνται στο κρεβάτι τους γιατί είναι ηλικιωμένοι».

Η τελευταία τηλεοπτική διαφήμιση της Χίλαρι Κλίντον

Η τελευταία τηλεοπτική διαφήμιση του Ντόναλντ Τραμπ

Δείτε Live τα αποτελέσματα των αμερικάνικων εκλογών 2016, όπως αυτά θα ανακοινώνονται.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε