Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Αμερικανικές εκλογές 2016: Ρέστα… ρατσισμού από Τραμπ – “Καταστροφή οι Σομαλοί μετανάστες”

Αμερικανικές εκλογές 2016: Ρέστα… ρατσισμού από Τραμπ – “Καταστροφή οι Σομαλοί μετανάστες”

Αυτό που συνέβη στη Μινεσότα ήταν μια “καταστροφή”, δήλωσε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων αναφερόμενος στα προβλήματα από τους πρόσφυγες που αντιμετωπίζει η πολιτεία.

“Μερικοί από αυτούς, συμπορεύονται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και διοχετεύουν τις απόψεις τους σε ολόκληρη τη χώρα,” δήλωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος και σε επίθεση με μαχαίρι που έγινε στην περιοχή St. Cloud της Μινεσότα, προκειμένου να υποστηρίξει τις απόψεις του.

Η άφιξη των Σομαλών στην πολιτεία άρχισε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τον εμφύλιο πόλεμο στο Κέρας της Αφρικής. Την περίοδο αυτή, ζουν στην Μινεσότα περίπου 39.000 Σομαλοί σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία.

Από την πλευρά τους, οι Σομαλοί που ζουν στις ΗΠΑ, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το πως τους εκλαμβάνει η αμερικανική κοινωνία, μετά τη δίκη που έγινε στις αρχές του 2016, όταν τρεις νεαροί από την τοπική κοινότητα καταδικάστηκαν για την προσπάθειά τους, να γίνουν μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε