Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ανασύνταξη δυνάμεων έκανε το Ισραήλ – Θα συνεχίσει τον αγώνα διεμήνυσε η Χαμάς

Ανασύνταξη δυνάμεων έκανε το Ισραήλ – Θα συνεχίσει τον αγώνα διεμήνυσε η Χαμάς

Ο στρατός θα συνεχίσει τη δράση του στη Λωρίδα της Γάζας “μέχρι να αποκατασταθεί η ασφάλεια” των Ισραηλινών πολιτών, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου με διάγγελμα του το βράδυ του Σαββάτου. Η Χαμάς από την άλλη διαμηνύει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι να πετύχει τους στόχους της.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε απόψε ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει να μάχεται τους Παλαιστίνιους αντάρτες στη Λωρίδα της Γάζας “για όσο διάστημα χρειαστεί” και “με όση δύναμη απαιτηθει”, αφού ολοκληρώσει τη βασική αποστολή του, την καταστροφή δηλαδή των σηράγγων που χρησιμοποιεί η Χαμάς.

“Αφού ολοκληρωθεί η επιχείρηση για την καταστροφή των σηράγγων, οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ θα συνεχίσουν τη δράση τους σύμφωνα με τις αμυντικές ανάγκες μας –και μόνο με βάση τις αμυντικές ανάγκες μας– μέχρι να επιτύχουμε το στόχο της αποκατάστασης της ασφάλειας για τους Ισραηλινούς πολίτες”, είπε ο Νετανιάχου στο διάγγελμά του που μεταδόθηκε από την ισραηλινή τηλεόραση.

Η παλαιστινιακή, ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, συνέχισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, θα πληρώσει “δυσβάσταχτο” κόστος εάν συνεχίσει τις επιθέσεις της στο Ισραήλ, πρόσθεσε. Η Χαμάς “θα πρέπει να καταλάβει, όσος καιρός και αν χρειαστεί, ότι θα πληρώσει δυσβάσταχτο κόστος, από τη δική της σκοπιά, εάν συνεχίσει τα πυρά”, τόνισε.

“Η επιχείρηση συνεχίζεται”, είπε ο Νετανιάχου, διαβεβαιώνοντας ότι ο στρατός βρίσκεται κοντά στο στόχο του, την εξουδετέρωση των σηράγγων στη Γάζα. Και αφού επιτευχθεί αυτός ο στόχος “ο στρατός θα ετοιμαστεί να συνεχίσει τις επιχειρήσεις του με μοναδική του έγνοια την ασφάλειά μας”, συνέχισε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για την αποστολή που ενδεχομένως θα αναλάβουν στο μέλλον οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ.

Οι σήραγγες της Χαμάς, υπενθύμισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, επέτρεπαν στην οργάνωση “να απαγάγει και να δολοφονεί πολλούς πολίτες”.

“Θέλω να εκπληρώσω τους στόχους που θέσαμε, είτε με στρατιωτικά είτε με διπλωματικά μέσα –κάτι που θα προτιμούσα– είτε με συνδυασμό των δύο. Προφανώς θα προτιμούσα μια διπλωματική λύση όμως όταν δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας”, κατέληξε ο Νετανιάχου.

Στο μεταξύ, η Χαμάς θα συνεχίσει τον αγώνα της ενάντια στο Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας “μέχρι να επιτύχει τους στόχους της”, δήλωσε απόψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης, ο Φαούζι Μπαρχούμ.

“Θα συνεχίσουμε την αντίστασή μας μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι μας. Ο Νετανιάχου (ο πρωθυπουργός του Ισραήλ) θέλει λανθασμένα να διεκδικήσει μια νίκη για την κυβέρνηση και τον στρατό του”, είπε ο Μπαρχούμ.

Οι δηλώσεις του Παλαιστίνιου εκπροσώπου έγιναν μετά την ανακοίνωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού ότι οι επιχειρήσεις του στρατού στον παλαιστινιακό θύλακα θα συνεχιστούν “για όσο διάστημα χρειαστεί”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλλία: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά των επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Γάζα

Ισραήλ: Δυνάμεις του στρατού αποσύρθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας

Δεν “χαμπαριάζει” τίποτα – Νετανιάχου: Με ή χωρίς εκεχειρία οι βομβαρδισμοί θα συνεχιστούν

Συνεδριάζει ξανά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Γάζα – Εκεχειρία ζήτησε από τον Νετανιάχου ο Ομπάμα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε