Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Ανατροπή! Καταδικάστηκε για φόνο ο Όσκαρ Πιστόριους

Ανατροπή! Καταδικάστηκε για φόνο ο Όσκαρ Πιστόριους

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ξανά ο Όσκαρ Πιστόριους για τον φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ. Νοτιοαφρικανοί εισαγγελείς ζήτησαν τη μετατροπή της καταδικαστικής απόφασης από ανθρωποκτονία από αμέλεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και την επιστροφή του στη φυλακή, έπειτα από έφεση που άσκησαν επί της πρωτόδικης απόφασης.

Οι εισαγγελείς ανέτρεψαν την προηγούμενη απόφαση, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως ο Όσκαρ Πιστόριους ήθελε να σκοτώσει τη Ρίβα Στέενκαμπ και για αυτό κλειδώθηκε στην τουαλέτα. Ο 29χρονος θα επιστρέψει στο δικαστήριο με τη νέα χρονιά, έχοντας να αντιμετωπίσει έως και 15ετή ποινή φυλάκισης.

Στο δικαστήριο δεν βρισκόταν ο Όσκαρ Πιστόριους ούτε και κανένα άλλο μέλος της οικογένειάς του. Κατά την ακροαματική διαδικασία, στο δικαστήριο ακούστηκε πως ο Όσκαρ Πιστόριους θεωρήθηκε πολύ κακός μάρτυρας. Η απόφαση ήταν ένα καταστροφικό “κατηγορητήριο” και για τη δικαστή Thokozile που βρέθηκε να έχει κάνει σοβαρά λάθη στην εφαρμογή του νόμου και να αποτυγχάνει στο έργο της, αγνοώντας βασικά στοιχεία του φακέλου της υπόθεσης.

“Σχεδόν όλοι οι πυροβολισμοί από την πόρτα, αναπόφευκτα θα χτυπούσαν τη Ρίβα. Δεν υπήρχε μέρος να κρυφτεί”, σημείωσε ο δικαστής. Ο Όσκαρ Πιστόριους είχε καταθέσει πως πέρασε την κοπέλα του για εισβολέα και για αυτό άρχισε να πυροβολεί.

Μετά την ανατροπή, ο Όσκαρ Πιστόριους μπορεί να ασκήσει έφεση από την πλευρά του στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής. Οι δικηγόροι υπεράσπισης ωστόσο λένε ότι δεν μπορεί να αντέξει περαιτέρω νομικές μάχες, καθώς οι μέχρι τώρα νομικές δαπάνες ήταν τεράστιες.

Ο Όσκαρ Πιστόριους σκότωσε το 29χρονο μοντέλο και απόφοιτο Νομικής στο απόγειο της δόξας του, μετά την ιστορική του συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012. Έγινε ο πρώτος διπλά ακρωτηριασμένος αθλητής που αγωνίστηκε σε Ολυμπιακό επίπεδο.

Ο Blade Runner είχε αποφυλακιστεί τον Οκτώβριο και θα έκτιει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η απόφαση έρχεται δύο εβδομάδες μετά την πρώτη του δημόσια εμφάνιση αφότου βγήκε από τη φυλακή για να προσφέρει υπηρεσίες στην κοινότητα.

Όλο αυτό το διάστημα η μητέρα της Ρίβα Στέενκαμπ υποστήριζε πως ο Όσκαρ Πιστόριους θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή για τη δολοφονία της κόρης της. Ο παραολυμπιονίκης είχε εκτίσει λιγότερο από ένα χρόνο στη φυλακή για τον φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε