Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ανεμοστρόβιλος – φονιάς σάρωσε την Αλαμπάμα! Εικόνες σοκ – video

Αλαμπάμα
Φωτογραφία Reuters

Εικόνες απόλυτης καταστροφής. Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τις τελευταίες ώρες την Αλαμπάμα, κοστίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 23 ανθρώπους. Ανάμεσα στα θύματα και παιδιά.

Ο αριθμός των νεκρών από τους δυο φονικούς ανεμοστρόβιλους που έπληξαν στην Αλαμπάμα αυξήθηκε μέσα σε λίγες ώρες. Αρχικά, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί ήταν 14 αλλά λίγο αργότερα τα θύματα έγιναν 23.

Η κομητεία Λι, στα σύνορα της Αλαμπάμα με τη Τζόρτζια, ήταν εκείνη που επλήγη περισσότερο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της Κυριακής (03.03.2019) και θρηνεί τους 23 νεκρούς. Ο σερίφης της Κομητείας, Τζέι Τζόουνς, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο τραγικός απολογισμός να αυξηθεί περισσότερο.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής αγνοούνται, δεκάδες έχουν τραυματιστεί. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής με πολύ βαριά τραύματα. Πρόκειται για τους πιο φονικούς ανεμοστρόβιλους που έχουν πλήξει την Αλαμπάμα από το 2011, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 200 άνθρωποι!

Δυο ανεμοστρόβιλοι, ο ένας μετά τον άλλο, χτύπησαν την Αλαμπάμα σε διάστημα μιας ώρας, είπε στο CNN ο μετεωρολόγος Τζιν Νόρμαν.

Φωτογραφία Reuters

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα σάρωσαν ολόκληρα χιλιόμετρα κατοικημένων περιοχών, προκαλώντας χάος και καταστροφής σε ακτίνα τουλάχιστον 400 μέτρων!

Φωτογραφία Reuters

Σπίτια και επιχειρήσεις καταστράφηκαν, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για να τον εντοπισμό των αγνοούμενων. Ο Τζόουνς δεν έκρυψε ότι δεν έχει δει ποτέ άλλοτε τόσα συντρίμμια.

Η κυβερνήτης της Αλαμπάμα, Κέι Άιβι, προειδοποίησε τους πολίτες πως ίσως τα ακραία καιρικά φαινόμενα «χτυπήσουν» ξανά.

Στην κομητεία Λι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Εξαιτίας των ανεμοστρόβιλων, προκλήθηκαν ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι να μείνουν χωρίς ρεύμα. Η νύχτα ήταν δύσκολη για τους κατοίκους, αφού η θερμοκρασία στην περιοχή έπεσε στον στους μηδέν βαθμούς Κελσίου!

https://twitter.com/NWSBirmingham/status/1102346463164723205

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενημερώνεται για την κατάσταση και με ανάρτησή του στο twitter κάλεσε τους κατοίκους της Αλαμπάμα να είναι προσεκτικοί. «Μείνετε ασφαλείς! Οι ανεμοστρόβιλοι και οι καταιγίδες είναι πραγματικά βίαιοι και μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι. Στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και σε εκείνους που έχουν τραυματιστεί, ο Θεός να σας έχει καλά», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Με πληροφορίες από CNN και NBC News

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις