Κόσμος

Απαγωγή μελών της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ

Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ και έχει σημάνει συναγερμό στις μυστικές υπηρεσίες. Μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ βρίσκονται στα χέρια αγνώστων οι οποίοι έκαναν έφοδο στην έρημο Νατζάφ όπου οι συγγενείς του Εμίρη του Κατάρ είχαν πάει για κυνήγι!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με πηγή στην οποία αναφέρεται το RT τα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ συνηθίζουν να πηγαίνουν τον Δεκέμβριο στην έρημο Νατζάφ για το παραδοσιακό κυνήγι με τη χρήση γερακιών.
Προφανώς αυτό είναι γνωστό και στους απαγωγείς οι οποίοι έστησαν ενέδρα. Ακόμη παραμένει άγνωστο πόσα άτομα από το Κατάρ βρίσκονται στα χέρια των τζιχαντιστών, άλλοι μιλούν για 16 και άλλοι για 26 άτομα, όμως είναι δεδομένο ότι μεταξύ των απαχθέντων “βρίσκονται και μέλη της βασικής οικογένειας” είπε η πηγή που επικαλείται το Russia Today.
Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας οδηγήθηκαν, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, σε άγνωστη τοποθεσία και ήδη στην περιοχή απ’ όπου ξεκίνησε το περιστατικό έχουν αναπτυχθεί μεγάλες δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ, αλλά και άνδρες υπηρεσιών του Κατάρ και όχι μόνο.


Οι συγγενείς του Εμίρη του Κατάρ βρίσκονταν στην έρημο Νατζάφ του Ιράκ για δύο εβδομάδες. Πιθανότατα οι απαγωγείς είχαν βάλει εδώ και καιρό μπροστά το σχέδιό τους καθώς σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters στην επιχείρηση πήραν μέρος περίπου 100 ένοπλοι.
Οι απαγωγείς επέβαιναν σε φορτηγά, “χτύπησαν” και εξαφανίστηκαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά.


Ο Εμίρης του Κατάρ είναι ο συνεχιστής μιας δυναστείας που κυβερνά την περιοχή του Κατάρ από τον 19ο αιώνα. Ο Εμίρης Ταμίμ Αλ Θάνι είναι γνωστός για την αγάπη που τρέφει στην Ελλάδα, ενώ πλέον το νησάκι Οξυά, κοντά στην Ιθάκη ανήκει στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Σοβαρά επεισόδια σε φοιτητικές διαδηλώσεις – Πέταξαν πέτρες και τσιμεντόλιθους στο υπουργείο Παιδείας
Ένταση στα Τίρανα με δακρυγόνα, νερό υπό πίεση και προσαγωγές - Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το κόστος σπουδών και τις συνθήκες στα πανεπιστήμια, ενώ η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία
Hooded protesters try to break through a gate at the Education Ministry as the Albanian word "Resign" is displayed on a wall during clashes in Tirana, Albania, Tuesday, Oct. 13, 2026, joining a demonstration organized by the Flamingo protest movement demanding the resignation of Prime Minister Edi Rama.
Ισόβια στον άνδρα που έστησε τη δολοφονία του Τούπακ – Δικαίωση μετά από 30 χρόνια
Ο Ντουέιν «Κίφι Ντι» Ντέιβις καταδικάστηκε για τη δολοφονία του θρυλικού ράπερ στο Λας Βέγκας - «Χρειαστήκαμε 30 χρόνια, αλλά σήμερα θα δώσετε λόγο για τις πράξεις σας», είπε η δικαστής
Duane Davis, right, arrives for a sentencing hearing after his murder conviction in the death of rapper Tupac Shakur on Tuesday, Oct. 13, 2026, in Las Vegas.
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον Αμερικανό πρέσβη Τομ Μπάρακ – «Διπλωματική ντροπή χωρίς προηγούμενο»
Στο στόχαστρο της τουρκικής αντιπολίτευσης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, με αιχμές για τις συναντήσεις του στην Κωνσταντινούπολη, τη διαμονή του εκτός πρωτεύουσας και τον ρόλο του στη Μέση Ανατολή
Tom Barrack, the U.S. ambassador to Turkey and special presidential envoy to Syria and Iraq, speaks at the U.S. Iraq Business Summit at the U.S. Chamber of Commerce, Friday, July 17, 2026, in Washington.
CNN: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δεν είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί – Οι επαφές με συμμάχους και οι διαβεβαιώσεις
Το Σαββατοκύριακο είχε μεταφέρει σε πρόσωπα του περιβάλλοντός της ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως δεν θα αποπεμπόταν από τη θέση της πρέσβειρας στην Ελλάδα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ