Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Απαράδεκτη διαφήμιση – Λευκή γυναίκα ταΐζει ένα μαύρο παιδάκι σαν… σκυλί κι όλα αυτά με σκοπό τη… φιλανθρωπία

Απαράδεκτη διαφήμιση – Λευκή γυναίκα ταΐζει ένα μαύρο παιδάκι σαν… σκυλί κι όλα αυτά με σκοπό τη… φιλανθρωπία

Η σοκαριστική διαφήμιση δημιουργήθηκε από μία φιλανθρωπική οργάνωση στη Νότια Αφρική που ονομάζεται Free A Child, ωστόσο είναι το λιγότερο άστοχη, αφού δείχνει μία πλούσια λευκή γυναίκα να συμπεριφέρεται σε ένα μαύρο παιδί σαν να είναι σκύλος, ταίζοντάς το από το πιάτο της.

Η φιλανθρωπική οργάνωση αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για την απαράδεκτη αυτή διαφήμιση, η οποία έχει διάρκεια ένα λεπτό και δείχνει το παιδάκι να κάθεται στο πάτωμα, στα πόδια της στον καναπέ, αλλά και κάτω από το τραπέζι, την ώρα που η κυρία παίρνει το δείπνο της, στο πολυτελές της σπίτι.

Η διευθύντρια της οργάνωσης, Alza Rautenbach, απολογήθηκε για κάθε πιθανή προσβολή που μπορεί να προκάλεσε η διαφήμιση και πρόσθεσε πως απλά ήθελε να φέρει στην επιφάνεια το ζήτημα των υποσιτισμένων παιδιών στη Νότια Αφρική.

Μάλιστα η διαφήμιση τελειώνει με το μήνυμα “ο μέσος οικιακός σκύλος τρέφεται καλύτερα από εκατομμύρια παιδιά”

Η ίδια αναρωτήθηκε: “Κι αν αυτή η διαφήμιση αλλάξει τη ζωή ενός παιδιού; Κι αν αυτή η διαφήμιση αλλάξει τις ζωές 3.5 εκατομμυρίων παιδιών; Κι αν αυτό το παδί που πηγαίνει πεινασμένο το βράδυ στο κρεβάτι ήταν το δικό σου κι η διαφήμιση αυτή μπορούσε να το αλλάξει αυτό; Το παιδί αυτό επιλέχθηκε τυχαία και ναι η ιδέα ήταν να χρησιμοποιήσουμε πολυφυλετικούς ανθρώπους, όπως ακριβώς είναι και η χώρα μας. Δεν βοηθάει να κάνεις μία διαφήμιση που να μην είναι αντιπροσωπευτική”.

Η αμφιλεγόμενη διαφήμιση ήταν προγραμματισμένο να πριοβληθεί μεταξύ ενημερωτικών εκπομπών στη Νότια Αφρική, ενώ από την οργάνωση υποστηρίζουν πως το πραγματικό της μήνυμα χάθηκε μέσα στην αντιδικία.

Πηγή: Daily Mail

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκική διαφήμιση για τη… Μύκονο!

Κι όμως! Αυτή η διαφήμιση είναι για site πορνό και βραβεύτηκε ως η καλύτερη του κόσμου

Μια αλλόκοτη διαφήμιση, για ένα αλλόκοτο αυτοκίνητο (VIDEO)

Ποιος ηθοποιός του Game Of Thrones έχει παίξει γυμνός σε διαφήμιση;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε