Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Απίστευτες εικόνες: Ρώσοι διπλωμάτες εγκατέλειψαν τη Βόρεια Κορέα σπρώχνοντας ένα… βαγονέτο (pics, vid)

Απίστευτες εικόνες: Ρώσοι διπλωμάτες εγκατέλειψαν τη Βόρεια Κορέα σπρώχνοντας ένα… βαγονέτο (pics, vid)
Φωτογραφία Facebook

Ένα… χειροκίνητο βαγονέτο αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μια ομάδα Ρώσων διπλωματών προκειμένου να φύγει από τη Βόρεια Κορέα καθώς η Πιονγιάνγκ έχει επιβάλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού αποκλείοντας σχεδόν όλες τις μορφές ταξιδιών. Φωτογραφίες και βίντεο από την περιπέτεια των διπλωματών έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας υποστηρίζει ότι δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα κορονοϊού στη χώρα. Οι Αρχές έχουν κλείσει τα μεθοριακά περάσματα, απαγόρευσαν τα περισσότερα διεθνή ταξίδια και περιόρισαν δραστικά τις μετακινήσεις των πολιτών εντός της χώρας.

Οι Ρώσοι διπλωμάτες και οι οικογένειές τους -ανάμεσά τους κι ένα παιδάκι μόλις τριών ετών- ταξίδεψαν 32 ώρες με το τρένο και ακόμα δύο ώρες με το λεωφορείο για να πλησιάσουν στα σύνορα της Βόρειας Κορέας με τη Ρωσία. Εκεί φόρτωσαν τις αποσκευές τους σε ένα χειροκίνητο βαγονέτο και διέσχισαν τα σύνορα.

Δείτε βίντεο:

«Από τη στιγμή που τα σύνορα παραμένουν κλειστά εδώ και πάνω από ένα χρόνο κι έχουν σταματήσει οι μετακινήσεις των επιβατών, χρειάστηκε ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι για την επιστροφή στα πάτρια», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανάρτησή του στα social media. Το ρωσικό ΥΠΕΞ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν τους διπλωμάτες να σπρώχνουν το βαγονέτο. Αξιωματούχοι του υπουργείου υποδέχθηκαν τους διπλωμάτες, οι οποίοι στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο, που τους μετέφερε στο αεροδρόμιο του Βλαντιβοστόκ.

Δείτε φωτογραφίες:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις