Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Απίστευτη γκάφα! Είχαν καταχωνιάσει το κινητό του μακελάρη του Παρισιού!

Απίστευτη γκάφα! Είχαν καταχωνιάσει το κινητό του μακελάρη του Παρισιού!

Μήνες μετά την “εξαφάνισή” του, οι αρχές εντόπισαν το κινητό τηλέφωνο του Μπραχίμ Αμπντεσλάμ κάτω από ένα σωρό χαρτιά σε βελγικό αστυνομικό τμήμα, τονίζοντας ότι αυτό δεν παρεμπόδισε τις έρευνες.

Το τηλέφωνο είχε κατασχεθεί μετά από έρευνα για ναρκωτικά τον Φεβρουάριο του 2015, μήνες πριν από τις επιθέσεις του Παρισιού με 138 νεκρούς και 368 τραυματίες στις 13 Νοεμβρίου 2015. Το τηλέφωνο θα έπρεπε να παραδοθεί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Βελγίου από τη στιγμή που είχαν αποκαλυφθεί οι σύνδεσμοι του Μπραχίμ Αμπντεσλάμ με εξτρεμιστές, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Derrière Heure.

Αυτό βέβαια δεν έγινε ποτέ και το τηλέφωνο που ανήκε στον Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, που ανατινάχθηκε σε εστιατόριο στο Παρίσι, παρέμεινε σε αστυνομικό τμήμα του Molenbeek προφανώς θαμμένο κάτω από ένα σωρό χαρτιά. Ανακαλύφθηκε ότι έλειπε κατά τη διάρκεια μεταγενέστερης έρευνας και το βρήκαν ξανά την περασμένη εβδομάδα.

Στο τηλέφωνο υπήρχαν στοιχεία που αποδείκνυαν ότι ο αδερφός του Σαλά, που αναμένεται να δικαστεί για τον ρόλο του στις επιθέσεις, ήταν σε επαφή με εκείνους που τις πραγματοποίησαν. Οι αρχές επιμένουν πως η εξαφάνιση του τηλεφώνου δεν επηρέασε τις έρευνες και πως είχαν κάνει αντίγραφο ασφαλείας από τα δεδομένα του τηλεφώνου πριν εξαφανιστεί.

Το κινητό τηλέφωνο θεωρήθηκε ως μία από τις 13 ευκαιρίες που είχαν οι βελγικές αρχές να αποκαλύψουν τον τρομοκρατικό πυρήνα πριν από τις επιθέσεις, καθώς περιείχε τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των μελών σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η εφημερίδα De Tijd.

Ο Σαλά ήταν εκείνος που οδήγησε τους δράστες στο Παρίσι για να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις στο Παρίσι και έγινε στόχος ενός εκ των μεγαλύτερων ανθρωποκυνηγητών στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία. Συνελήφθη τελικά στις 18 Μαρτίου 2016, ενώ φέρεται να συνδέεται και με την επίθεση στις Βρυξέλλες με 32 νεκρούς.

Οι βελγικές αρχές έχουν επανειλημμένα αντιμετωπίσει οξεία κριτική για τους χειρισμούς τους στο ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του Σαλά Αμπντεσλάμ, ενώ κατηγορούνται πως παρέλειψαν να πουν αμέσως στις γαλλικές αρχές πως ήταν ύποπτος τζιχαντιστής, κάτι που του επέτρεψε να ξεφύγει τη νύχτα των επιθέσεων στο Παρίσι.

Πηγή: RT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε