Κόσμος

Αποκάλυψη “βόμβα”: Ο Άσαντ είχε δώσει στοιχεία για τους δράστες του Παρισιού

Γνώρισαν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες για τους δράστες του Παρισιού; Το πιθανότερο είναι πως γνώριζαν, αφού ο "εχθρός" της Δύσης Μπασάρ αλ Άσαντ είχε ενημερώσει για τους τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν την πρωτεύουσα της Γαλλίας το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου 2015.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt. Πως παρά το γεγονός πως η Δύση έχει κηρύξει εχθρό της τον πρόεδρο της Συρίας, οι μυστικές υπηρεσίες συνεργάζονται μαζί του. Και λίγο έλειψε η συνεργασία αυτή να αποδώσει όσον αφορά στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, έγιναν πολλές συναντήσεις πρακτόρων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) της Γερμανίας με Σύρους, οι οποίες οργανώθηκαν από την έδρα της στη Βηρυτό και όπως φαίνεται, οι συνεργάτες της πήγαν για τις σχετικές συνομιλίες κατ’ ευθείαν στη Δαμασκό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Συρία έδωσε μεταξύ άλλων και στοιχεία για δράστες των επιθέσεων που έγιναν στο Παρίσι. Πρόκειται για τους αριθμούς 3.800 συριακών λευκών/κενών διαβατηρίων τα οποία είχαν φτάσει στην κατοχή του Ισλαμικού Κράτους.

Η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ- Άσαντ είχε δώσει ήδη το 2014 τους αριθμούς των διαβατηρίων στους διεθνείς εταίρους μέσω του κεντρικού γραφείου της Ιντερπόλ στη Δαμασκό.

Σημειώνεται πως τουλάχιστον δύο από τους δράστες, όπως επίσης και άλλοι πιθανοί συνεργάτες τους, πέρασαν από τον βαλκανικό διάδρομο με διαβατήρια από αυτή την παρτίδα, αναφέρει η εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή απάντηση Μελόνι στον Τραμπ: «Να θυμάσαι ότι ούτε εγώ ούτε η Ιταλία παρακαλάμε» – Ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Ταγιάνι
Ο Τραμπ ισχυρίσθηκε ότι η Μελόνι τον «ικέτευσε» να βγάλει φωτογραφία μαζί του στο περιθώριο της συνόδου της G7 στη Γαλλία - «Έκπληκτη» δηλώνει η ιταλίδα πρωθυπουργός από τα σχόλιά του αμερικανού προέδρου
Τζόρτζια Μελόνι
21
Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός θα παραμείνει στον νότιο Λίβανο, η Χεζμπολάχ θα πληρώσει βαρύ τίμημα
«Το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί επιθέσεις εναντίον των στρατιωτών μας ή του εδάφους μας και θα αναγκάσει τη Χεζμπολάχ να πληρώσει βαρύ τίμημα για αυτού τους είδους τις επιθέσεις», προειδοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
WSJ: Το Πεντάγωνο ζητά επιπλέον 80 δισ. δολάρια από το Κογκρέσο για το κόστος του πολέμου με το Ιράν
Tο Πεντάγωνο εκτιμούσε ότι το κόστος του πολέμου εναντίον του Ιράν θα έφτανε περίπου 29 δισεκ. δολάρια, ένα ποσό το οποίο οι Δημοκρατικοί αμφισβητούσαν εκτιμώντας ότι είναι πολύ μικρότερο από το πραγματικό
Το αμερικανικό Πεντάγωνο