Κόσμος

Απώλειες 180€ εκατ. στα ταμεία συντάξεων από το κούρεμα

Απώλειες εκατομμυρίων  από το κούρεμα υπολογίζουν οι ημικρατικοί οργανισμοί, που είχαν λογαριασμούς στις δύο τράπεζες. Μέχρι και 140 εκατομμύρια χάνει η CYTA. Ψάχνουν να βρουν μέτρα αντιμετώπισης της νέας κατάστασης.

Σοβαρές απώλειες μετρούν οι ημικρταικοί οργανισμοί στα Ταμεία Συντάξεων. Συγκεκριμένα η Cyta χάνει λόγω κουρέματος από Λαϊκή και Τράπεζα Κύπρου περισσότερα από 140 εκατομμύρια ευρώ. Οι απώλειες προέρχονται από το Ταμείο Συντάξεων, που είχε κατατεθείμενα 70€ εκατομμύρια στη Λαϊκή και 80€ εκατ. στην Τράπεζα Κύπρου.

Η ζημιά όμως της Cyta είναι ακόμα μεγαλύτερη αφού ο ημικρατικός οργανισμός κατέχει και ένα μεγάλο αριθμό μετοχών των δύο τραπεζών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ newsit.com.cy

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν και το «μυστικό παλάτι» των 100 εκατ. λιρών στην κατεχόμενη Κριμαία – Κρυοθάλαμος, ιδιωτικό νοσοκομείο και χρυσά μπάνια
Σύμφωνα με έγγραφα και φωτογραφικό υλικό, οι εσωτερικοί χώροι ξεπερνούν σε χλιδή άλλα γνωστά παλάτια του Πούτιν - Αποκαλυπτική έρευνα της ομάδας του Αλεξέι Ναβάλνι
Βλαντιμίρ Πούτιν 21