Κόσμος

Απόπειρα πραξικοπήματος στην Υεμένη και συγκρούσεις με νεκρούς

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που έγιναν σήμερα ανάμεσα στον στρατό και σιίτες μαχητές Χούτι, στην πόλη Σαναά της Υεμένης.

Η υπουργός Ενημέρωσης της χώρας, δήλωσε πως το προεδρικό μέγαρο δέχθηκε επίθεση και έκανε λόγο για απόπειρα πραξικοπήματος, χωρίς να αναφέρει ποια παράταξη που επιχείρησε να καταλάβει την εξουσία.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν κοντά στο προεδρικό μέγαρο όπου η ισχυρή σιιτική πολιτοφυλακή Άνσαρ αλ-Αλλάχ επιχειρεί να ενισχύσει τον έλεγχό της στην πρωτεύουσα της Υεμένης.

Ένας αξιωματούχος της Άνσαρ αλ-Αλλάχ, ο Άλι αλ-Μπουχάιτι, δήλωσε πως οι μαχητές της σιιτικής πολιτοφυλακής ελέγχουν τώρα έναν στρατηγικής σημασίας λόφο που δεσπόζει του προεδρικού μεγάρου.

Στο μεταξύ, η αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού Χάλεντ Μπαχά δέχθηκε πυρά σιιτών πολιτοφυλάκων κατά την αναχώρηση του πρωθυπουργού αφού συμμετείχε σε μια συνάντηση με τον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι με θέμα τα μέσα για την εγκαθίδρυση μιας κατάπαυσης του πυρός. Ο Μπαχά βγήκε σώος από την επίθεση, διευκρίνισε η υπουργός αλ-Σάκαφ.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δύο αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Καταλονία της Ισπανίας - Παρασύρθηκαν από φουσκωμένα νερά ποταμού
Οι βροχές προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες που επηρέασαν ιδίως νοσοκομείο της Βαρκελόνης, το οποίο αναγκάστηκε να αναστείλει τις εισαγωγές νέων ασθενών, αφού κόπηκε το ρεύμα
Πλημμύρες στην Ισπανία από τις καταρρακτώδεις βροχές
Η οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower 1
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr