Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Αποτελέσματα εκλογών ΗΠΑ 2016 LIVE: Τραμπ vs Κλίντον – Όλες οι ειδήσεις

Αποτελέσματα εκλογών ΗΠΑ 2016 LIVE: Τραμπ vs Κλίντον – Όλες οι ειδήσεις

Αμερικάνικες εκλογές 2016 – Αποτελέσματα LIVE: Προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον δίνουν όλες οι προβλέψεις, οι διαφορές όμως από τον Ντόναλντ Τραμπ είναι μικρές. Ποιος θα γίνει ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής;

Το newsit.gr παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ, και σας μεταφέρει όλες τις ειδήσεις από την εκλογική διαδικασία. Αλήθεια, τι ώρα θε ξέρουμε τον νικητή των εμρικάνικων εκλογών; Η απάντηση βεβαίως δεν είναι μια, αλλά αυτή είναι η σειρά με την οποία θα μαθαίνουμε τα αποτελέσματα της κάθε πολιτείας. Στις 3 θα γνωρίζουμε το μεγαλύτερο κομμάτι της Ιντιάνα και κάποιο από το Κεντάκι, ενώ δεν θα υπάρχει ακόμα εικόνα για τους εκλέκτορες. Μια ώρα αργότερα, στις 4 θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος της Φλόριντα, στη Τζόρτζια, στο υπόλοιπο της Ιντιάνα, στο δυτικό κομμάτι του Κεντάκι, στο Νιου Χαμπσάιρ, στην Βόρεια Καρολίνα, στο Βερμόντ και στη Βιρτζίνια. Εκείνη την ώρα θα υπάρχει εικόνα για 64 από τους εκλέκτορες.

Τα ξένα ΜΜΕ για τις εκλογές στις ΗΠΑ 2016: Δείτε εδώ πως καλύπτουν οι New York Times τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Δείτε εδώ τι γράφει η Washington Post για τις εκλογές στις ΗΠΑ. Δείτε το LIVE του Guardian για τις αμερικάνικες εκλογές 2016. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα εκλογών στις ΗΠΑ όπως θα το καλύπτει το Foxnews. Οι αμερικάνικες εκλογές LIVE στο BBC.

Στις 4:30 θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα σε Βόρεια Καρολίνα, Οχάιο και Δυτική Βιρτζίνια. Φτάνουμε στους 102 εκλέκτορες. Στις 5:00 το πρωί ώρα Ελλάδας θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα σε Αλαμπάμα, Κονέκτικατ, Ντέλαγουερ, Κολούμπια, το δυτικό κομμάτι της Φλόριντα, το Ιλινόις, το Κάνσας, Μέιν, Μέριλαντ, Μασαχουσέτη, το μεγαλύτερο μέρος του Μίτσιγκαν, Μισισσίπι, Μιζούρι, Νιου Τζέρσι, το μεγαλύτερο κομμάτι της Βόρειας Ντακότα, Οκλαχόμα Πενσυλβάνια, το Ρόουντ Άιλαντ, το ανατολικό μισό της Βόρειας Ντακότα, το Τενεσί και το μεγαλύτερο κομμάτι του Τέξας. Θα έχουμε αισίως φτάσει τους 292 εκλέκτορες.

Δείτε τα πρώτα αποτελέσματα στις εκλογές ΗΠΑ 2016

Δελιτε ΕΔΩ LIVE τα αποτελέσματα των αμερικάνικων εκλογών 2016.

Ιστορικά, η λαϊκή ψήφος (τα αποτελέσματα με βάση την καταμέτρηση όλων των ψηφοδελτίων) δεν μεταφράζεται στο πραγματικό αποτέλεσμα (τα αποτελέσματα όσον αφορά τις 538 ψήφους του εκλεκτορικού σώματος). Τέσσερις φορές—πιο πρόσφατα το 2000, στην αναμέτρηση του Τζορτζ Ουόκερ Μπους με τον Αλ Γκορ—ο νικητής των εκλογών εξασφάλισε μεν τους περισσότερους εκλέκτορες, αλλά όχι τις περισσότερες ψήφους.
Προφανώς αυτό έχει τη σημασία του.

Ακόμη κι αν η Κλίντον εξασφαλίσει το 47% των ψήφων, δεν θα εξασφαλίσει το 47% των εκλεκτόρων. Το ποσοστό της στο εκλεκτορικό σώμα θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των εκλεκτόρων που αναδεικνύει κάθε πολιτεία. Στο Μέριλαντ για παράδειγμα, φέρεται να συγκεντρώνει 63%, ενώ στο Άινταχο, περίπου 23%. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σύμφωνα με καταγγελίες ένας ψηφοφόρος προσπαθεί να πατήσει στο ηλεκτρονικό σύστημα για να ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά το σύστημα δεν τον αφήνει. Ωστόσο, ο ίδιος δηλώνει πως λίγο αργότερα το πρόβλημα αποκαταστάθηκε. Τι συνέβη στη Νεβάδα, για την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνο έχει παράπονα αλλά κατέθεσε και μήνυση κατά εκλογικού αξιωματούχου; Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, εξηγεί τι ακριβώς συνέβη: “Οι δημοκρατικοί το αποκαλούν παράνοια και οι Ρεμπουπλικάνοι “λογική υποψία” δήλωσε ο Ρούντι Τζουλιάνι στο MSNBC. “Πως θα σας φαινόταν να παίξετε με τους κανόνες;” πρόσθεσε ο ίδιος και συνέχισε “Όταν λέμε (το εκλογικό τμήμα) κλείνει στις 9:00, κλείνει στις 9:00”. Διαβάστε περισσότερα εδώ. Εκλογές ΗΠΑ Live: Τηλεφωνική παρέμβαση Τραμπ στο Fox News: Αφήνει υπόνοιες για πιθανές παρατυπίες.

Όλα τα αποτελέσματα των αμερικάνικων εκλογών 2016

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε