Κόσμος

“Απόβαση” Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ στην Αγγλία!

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοινώνει επίσημα τις πληροφορίες για την επίσκεψη του προέδρου και της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, για τους εορτασμούς για τα 75 χρόνια της D-Day.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ, θα πραγματοποιήσουν τριήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου, ως επίσημοι προσκεκλημένοι της Βασίλισσας, επιβεβαίωσε σήμερα με ανακοίνωσή της η Ντάουνινγκ Στριτ.

Το πρόγραμμα για Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Όπως αναφέρεται, ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Παράλληλα στις 5 Ιουνίου η Βρετανία θα γιορτάσει με μία μεγάλη διεθνή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Πόρτσμουθ, τα 75 χρόνια από την απόβαση των Συμμαχικών Δυνάμεων του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στη Νορμανδία (D-Day). Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παραστούν χώρες σύμμαχοι της Βρετανίας στην ιστορική στρατιωτική επιχείρηση, μαζί με την Γερμανία.

Την ημέρα του εορτασμού θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές, αεροπορικές και ναυτικές επιδείξεις, σε ένα από τα μεγαλύτερα θεάματα που έχουν οργανωθεί στη σύγχρονη ιστορία (26 αεροσκάφη και 11 πλοία) και θα αποδοθούν τιμές στις συμμαχικές δυνάμεις, στους βετεράνους και τους πεσόντες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στις 6 Ιουνίου η Τερέζα Μέι θα μεταβεί στη Νορμανδία όπου θα παραστεί στους εορτασμούς που θα γίνουν εκεί, όπως και στα εγκαίνια του βρετανο-νορμανδικού μνημείου.

Σχετικά με την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, η Τερέζα Μέι αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι αποτελεί «μία ευκαιρία για την ενίσχυση των ήδη στενών σχέσεών μας στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων, της ασφάλειας και την άμυνας και για να συζητήσουμε πώς μπορούμε να επενδύσουμε σε αυτές τις σχέσεις στο μέλλον».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Το μυστικό σχέδιο Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν που αιφνιδίασε τους Ευρωπαίους
Η Ουάσιγκτον και η Μόσχα κατήρτισαν μυστικά ένα σχέδιο που επιβάλλει μεγάλες παραχωρήσεις στην Ουκρανία, αποκαλύπτοντας τη στρατηγική του Τραμπ και αιφνιδιάζοντας τους Ευρωπαίους, γράφει η Libération.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ
Αυτό είναι το σχέδιο Τραμπ για την λήξη του πολέμου στην Ουκρανία – Τι κερδίζουν και τι χάνουν Κίεβο και Μόσχα
Το σχέδιο περιλαμβάνει εδαφικά και στρατιωτικά ζητήματα καθώς και οικονομικά μέτρα που έχουν στόχο την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας και στην αποκατάσταση της Ρωσίας σε διεθνές επίπεδο
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ 13
Αδιανόητη πρόκληση από Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα απαντήσει στην Ελλάδα για την κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ καταγγέλλει «εχθρικές ενέργειες» της Αθήνας και προαναγγέλλει αντίδραση στη συμφωνία Μητσοτάκη–Ζελένσκι για κοινή παραγωγή μη επανδρωμένων συστημάτων στη θάλασσα
Η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα 52
Ουκρανία: Το σχέδιο του Τραμπ απορρίφθηκε ως «εντελώς παράλογο» από αξιωματούχους στο Κίεβο – Ο Ζελένσκι έτοιμος για διαπραγματεύσεις
Το Κίεβο επιβεβαιώνει ότι έλαβε το σχέδιο που προβλέπει μεγάλες εδαφικές και στρατιωτικές παραχωρήσεις — μια πρόταση που πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν «παράλογη» και «προκλητική»
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΗΠΑ: Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, δηλώνει «έτοιμος» να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ
Παραμονή της πρώτης του συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί το βιοτικό επίπεδο των Νεοϋορκέζων
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι