Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αργεντινή: Θερμοκρασίες ρεκόρ σε όλη τη χώρα που πλήττεται από πρωτοφανή καύσωνα

Αργεντινή
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Πόλεις και χωριά στην Αργεντινή και τις γειτονικές χώρες ψήνονται κάτω από τον καυτό ήλιο και οι θερμοκρασίες σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, καθώς η περιοχή σαρώνεται από έναν ιστορικό καύσωνα.

«Σχεδόν όλη η Αργεντινή αλλά και γειτονικές χώρες όπως η Ουρουγουάη, η νότια Βραζιλία και η Παραγουάη ζουν τις θερμότερες ημέρες στην ιστορία» ανέφερε η Σίντι Φερνάντες, μετεωρολόγος στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σε πολλές πόλεις, από την κεντρική Παταγωνία μέχρι τη βόρεια Αργεντινή, καταγράφονται θερμοκρασίες ρεκόρ που φτάνουν μέχρι και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Η ζέστη και η παρατεταμένη ξηρασία πλήττουν τις καλλιέργειες σιτηρών αλλά οι μετεωρολόγοι ελπίζουν πως από την επόμενη εβδομάδα η θερμοκρασία θα πέσει και θα αρχίσουν οι βροχές, δροσίζοντας φυτά και ανθρώπους.

«Είναι άλλη μια κολασμένη ημέρα», σχολίασε η Ελίζαμπεθ Μπάσιν, ενώ περίμενε το λεωφορείο στο Μπουένος Άιρες. «Κρατάει μια εβδομάδα τώρα και το σώμα άρχισε να συνηθίζει τη ζέστη», πρόσθεσε.

Ο Εμανουέλ Μορένο, που πουλάει αναψυκτικά, είπε ότι εργάζεται μέσα στη ζέστη αλλά φροντίζει να ενυδατώνεται. «Είναι αλήθεια ότι κάνει πολλή ζέστη, αλλά όταν δουλεύεις δεν το καταλαβαίνεις. Αντιλαμβάνεσαι κάποια στιγμή ότι διψάς και πρέπει να πιεις νερό, πολύ νερό, γιατί διαφορετικά δεν μπορείς να συνεχίσεις», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις